Vlissingen Dronk

't Keldertje

 

't Keldertje

Smallekade 13
4381 CE Vlissingen

 

Petit Restaurant aan Smallekade 13, van 1984 tot 1990. Wordt opgevolgd door De Tweede Kamer, Dionysos, De Zeven Provinciën en 't Zottekot

Geschiedenis

1984
L. Huiszoon en G.J. Lut

Over dit 'Petit Restaurant' is niet zoveel bekend. Eigenaar L. Huiszoon wil in 1989 het restaurant uitbreiden en dient een aanvraag in om een deel van de eerste verdieping van het pand Smallekade 13 in gebruik te mogen nemen. In 1990 wordt 't Keldertje opgevolgd door De Tweede Kamer.

Foto's

Verhalen

Brandje

Hoewel sinds 1990 Restaurant De Tweede Kamer is gevestigd op Smallekade 13, bericht de PZC op 5 mei 1992 dat er een brandje is ontstaan in de keuken van 't Keldertje. Er wordt gesproken van bar 't Keldertje aan de Beursstraat (de achterkant van de Smallekade). Een voorbijganger zag rook uit de keuken komen en waarschuwde de brandweer. Oorzaak van de brand was een defecte compressor in de keuken die zich in het souterrain bevindt, de schade bedraagt fl. 2000,-.

Bijzonderheden

Smile Service

In mei 1987 breiden Huiszoon en Lut hun werkzaamheden uit. Het duo gaat fietsen verhuren onder de naam 'Smile Service'. Naast gewone fietsen worden ook kinderfietsen, kinderzitjes en tandems verhuurd. Ook het leveren van lunchpakketten en picknickmanden behoort tot de service. Alle hotels, pensions en restaurants in Vlissingen zijn door middel van een folder van de verhuuraktiviteiten op de hoogte gebracht.

Zie ook

Externe links

Bronnen