Vlissingen Dronk

't Zottekot

 

't Zottekot

Smallekade 13
4381 CE Vlissingen

 

Restaurant met een uitgebreid assortiment Belgische Bieren. Is de opvolger van De Zeven Provinciën, Dionysos, De Tweede Kamer en 't Keldertje.

Geschiedenis

2005
Rik Lingier en Jolanda Lingier-Dielemans

Na De Zeven Provinciën openen Rik en Jolanda Lingier in 2005 't Zottekot. Rik en Jolanda hebben zich gespecialiseerd in Belgische Bieren. In 2008 sluiten zij 't Zottekot en gaan verder als Tico's Spareribs.

Foto's

Verhalen

Teddyrock

"Het derde Dutch Teddyboy RNR weekend van vrijdag 25 tot en met zondag 27 april 2008 in Vlissingen is een treffen voor mensen uit Europa die houden van dezelfde muziek", zegt organisator Rik Lingier van café 't Zottekot. "Teddyboy is een muziekstroming die begin jaren zeventig in Engeland is ontstaan. Een groep rock & rollers ging zich afzetten tegen de rest van de maatschappij. De leren jassen zijn vervangen door nette pakken en de kapsels ogen perfecter dan de gangbare vetkuif", vertelt Rik. "De charme van dit festival is dat er mensen uit Frankrijk, Duitsland, Engeland, Italië, Oostenrijk en Zwitserland komen. Er zijn veel vetkuiven in de stad te zien. Vrijdag-, zaterdag- en zondagmiddag zijn er bands in JP's lounge bistro aan de Nieuwendijk. Vrijdagavond volgen optredens in de Piek en het hoogtepunt zijn de shows in het Arsenaal. Vernon and the Gi's, R. Nightingale & The Haydocks, The Jailbirds, Rebel Ted Rock, Long Black Jackets, The Town Rebels, Jive Four Your Life, DJ's Willie 'The Kid' Storm, Jack D en Rockin' Ron treden op. Rik: "Nieuw zijn onder andere de optredens 's middags en de afterparty op zondag in JP's. Teddyboy leeft in beperkte mate op Walcheren. Er zijn veel mensen actief binnen het rock 'n rollwereldje, maar deze stijl zie je minder." De Faam 22-4-2008

Bijzonderheden

Proeven

't Zottekot schenkt meer dan zestig soorten bier. Jolanda organiseert speciale bierproefavonden waar men het verschil tussen een 'Dubbel', een 'Triple', een 'Geuze', een 'Witbier' of een echte 'Trappist' kan ontdekken.

Waterschade

In de zomer van 2005 loopt 't Zottekot ernstige waterschade op als gevolg van hevige hoosbuien. De zaak is dan nog maar kortgeleden geopend, een flinke tegenvaller voor Rik en Jolanda. Bij het herstellen van de schade wordt besloten het restaurant dan maar gelijk uitgebreid te verbouwen. De benedenverdieping wordt 'Belgisch Bier Café', boven blijft zoals voorheen een restaurant met Vlaamse keuken. De noodgedwongen verbouwing zorgt er voor dat hun 'droomzaak' eerder gerealiseerd wordt dan gepland. In december wordt de vernieuwde zaak geopend.

Medewerkers

  • Kevin Lingier
  • Delilah Lingier
  • Andrea Hamelink
  • Stefan van Helvoirt
  • Tamara Schanck
  • Shiva Minke
  • Diana Haak
  • Kimberley Akerboom

Zie ook

Externe links

Bronnen