Vlissingen Dronk

Alaaf

 

Alaaf

Walstraat 9
4381 ED Vlissingen

 


Café op de hoek van Walstraat en Nieuwstraat, op de plek waar later Solskin, De Sloep, 2x Bellen en DocqMans Bar werden gevestigd.

Geschiedenis

1972
F.W.B. Steinhart

In de jaren 60 deed Walstraat 9 dienst als kledingzaak Bischoff. Fred Steinhart startte er op 19 mei 1972 een café met de naam Alaaf. In 1975 neemt Fred Steinhart met een receptie afscheid van zijn beide zaken, Alaaf en Limburgia. De nieuwe eigenaar wordt het echtpaar Van den Hoek. Zie ook 'Bijzonderheden'.

1975
Frans van den Hoek en Truus van den Hoek

Frans en Truus van den Hoek runnen Alaaf tot 1981, hun opvolger is Evert Bleijenberg die in 1981 het restaurant Solskin opent.

Foto's

Meer afbeeldingen zijn te vinden op Alaaf/fotos

Verhalen

Doperwtjes

Trudy en Frans Gillissen, toen nog Slagerij in de Nieuwstraat, kwamen regelmatig eten bij Alaaf en Frans wilde altijd doperwtjes erbij. Op een dag hadden ze gereserveerd en heeft het hele personeel doperwten met naald en draad aan elkaar geregen. Het gezicht van Frans toen hij een lepel wilde opscheppen was goud waard.

Bijzonderheden

Frederik Willem Bernard Steinhart

  • Gehuwd met Agatha Margaretha van Westerop (overleden 25 mei 1977).
  • Opent eind jaren zestig Hotel Limburgia aan de Nieuwendijk
  • Start in 1972 Café Alaaf in de Walstraat.
  • Om persoonlijke redenen draagt Steinhart in 1975 het beheer van Limburgia en Alaaf over aan resp. F. van Dijk en F. van den Hoek/B. Swart. Hij heeft Limburgia ruim acht jaar gerund en de laatste vier jaar ook Alaaf. De exploitatie van beide zaken gaat verder onder de naam P.A.L. (Promenade-appartementen/Alaaf/Limburgia).
  • Overleden op 27 juni 1978, slechts 46 jaar oud.

Medewerkers

Ada de Bruin, Dula Notebaart, Tonneke Geelen, Ron Sabander, Ria de Haan, Rob ?

Zie ook

Externe links

Bronnen