Vlissingen Dronk

De Sloep

 

De Sloep

Walstraat 9
4381 ED Vlissingen

01184-12639

 

Zowel bruine kroeg als trendy café op de hoek Walstraat en Nieuwstraat van Frank van den Hoek en stond bekend als Ajax café. Wordt opgevolgd door De Cockpit.

Geschiedenis

1990
Frank van den Hoek

Restaurant Maritiem van Frank van den Hoek zit in een dubbel pand op Walstraat 7 en 9. In 1990 wordt het pand gesplitst en Van den Hoek opent op nr. 9 Café De Sloep. De Sloep wordt in 1997 opgevolgd door De Cockpit. Kort daarna betrekt Robert Brunke het pand en start er Café 2x Bellen.

Foto's

Verhalen

Bijzonderheden

  • Frank van den Hoek is van 1986 tot 1994 uitbater van Maritiem. Bij aanvang bestaat het restaurant uit een grote zaal met ca. 90 zitplaatsen en heeft twee nadelen. Sommige mensen komen om lekker te eten, anderen juist om alleen iets te drinken. En bezoekers aan de bar vertonen vaak een ander gedrag dan mensen aan een gedekte tafel. Aan de bar wordt al nel hard gelachen en dan komt het geregeld voor dat Frans moet ingrijpen. Een ander nadeel heeft betrekking op de rentabiliteit. Alleen in het hoogseizoen zit de zaak helemaal vol, behalve in de hoek, daar blijft het onbezet. Na drie jaar kan Frans zijn voorgenomen plan voor een apart café eindelijk realiseren. Het restaurant Maritiem en het nieuwe cafégedeelte zijn afgescheiden door een geisoleerde systeemwand.

Zie ook

Externe links

Bronnen