Vlissingen Dronk

Arion

 

Arion

Boulevard Bankert 266
4382 AC Vlissingen

0118-410502
arion@amadore.nl
Website

 

Hotel Restaurant Arion, Boulevard Bankert 266. Is sinds 2005 onderdeel van de Amadore Hotels & Restaurants, eigenaar is Jerry van Zuijlen.

Geschiedenis

1994
Ben van Damme

Op 17 mei 1994 wordt Grand Hotel Arion geopend. Na Arneville is dit het tweede hotel van Ben van Damme.

1999
Joost van Damme

In 1999 neemt zoon Joost de leiding van Arneville en Arion over, om weer later samen met de huidige eigenaar Jerry van Zuijlen te participeren in Amadore.

2005
Amadore Hotels & Restaurants Zeeland, Joost van Damme en Jerry van Zuijlen

In 2005 besluiten Joost van Damme en Jerry van Zuijlen een compagnonschap aan te gaan, zo ontstaat Amadore. In 2009 verkoopt Van Damme zijn aandelen en is Jerry de enige eigenaar.

2009
Amadore Hotels & Restaurants Zeeland en Jerry van Zuijlen

Foto's

Meer afbeeldingen zijn te vinden op Arion/Foto's

Verhalen

Bijzonderheden

 • De Amadore Groep bestaat in 2006 uit: Hotel Arion, Hotel Arneville, Grandcafé Raymondo, Grandcafé Stefano's, Snackbar Jerry's Smulroom, Strandappartementen De Gulden Stroom en bloemenzaak Floradore.
  Anno 2014 bestaat de groep uit: Hotel Arion, Restaurant Vis-à-Vis, Grandcafé Stefano's, Hotel Arneville in Middelburg, Restaurant De Kamperduinen in Kamperland, Café-Restaurant Het Postkantoor en Café-Restaurant Jersey in Goes. In 2015 wordt de naam Restaurant Vis-à-Vis gewijzigd in Restaurant Raymondo.
 • Het hotel beschikt over een restaurant dat bekend staat om de Zeeuwse gerechten. U vindt hier de heerlijkste fruits de mers maar ook de bekende tournedos, of een heerlijke vissoep. Deze zijn te nuttigen in het restaurant, of op het verhoogde terras dat tevens ook over zeezicht beschikt.
 • Op het hangterras hebben de bezoekers van de Boulevard in Vlissingen pas echt het gevoel boven de zee te zweven tijdens het nuttigen van een drankje op het luxe hangterras van Amadore Hotel Restaurant Arion. Een aanwinst voor de boulevard en voor Vlissingen! Het terras is geopend van april tot en met september en bevindt zich tegenover ons hotel. Voorzien van heerlijke loungebanken, zitjes en bartafels met krukken en natuurlijk een eigen bar is deze locatie eveneens geschikt voor tal van gelegenheden.
 • Ben van Damme begint zijn carrière in 1959 onder aan de horecaladder, als afwasser in Hotel Noordzee in Cadzand. Daarna heeft hij bijna alle rangen in de branche vervuld. Voor hij zijn Zeeuwse bedrijven begint is hij directie-assistent in Hotel Princeville in Breda. Ook geeft hij les op een streekschool. In 1972 wordt hij eigenaar van De Oude Smidse in Koudekerke. Samen met vriend Piet Koster start Ben in 1975 Strandpaviljoen Piet Hein bij Westduin. Van 1977 tot 1979 zit hij in 't Streefkerkse Huis in Zoutelande, gevolgd door De Lamme Goedzak van 1979 tot 1985. In navolging van Hotel Arneville in 1985, start hij in 1994 Hotel Arion.
 • Ben van Damme is actief als organisator van diverse evenementen, o.a. het 'Midzomernachtconcours'.

Medewerkers

 • John Brakeboer - Restaurantmanager

Brakeboer wordt in 1998 opgenomen als lid van de 'Société des Maîtres d'Hotel Neerlandaise. Deze sociëteit bestaat uit 65 maîtres d'hotel van vier- en vijfsterren-restaurants en managers van de betere restaurants. Doel is ervaringen en kennis uit te wisselen ten behoeve van de ontwikkeling van kwaliteit in hun horecasector. Brakeboer is na Roelof Pots van Hotel-Restaurant 'De Zeeuwse Stromen' in Renesse het tweede Zeeuwse lid van de Société.

 • Andreas Mahl - Chef-kok bij Jerry van Zuijlen
 • Chris Streefkerk - Chef-kok bij Van Damme
 • Annechristel van der Ploeg - Financieel Manager Amadore Hotels & Restaurants
 • Marlies Keukelaar - Hotelmanager
 • Yvonne Viergever - Hotelmanager

Zie ook

Externe links

Bronnen