Vlissingen Dronk

Bistro De Schelde

 

Bistro De Schelde

Scheldestraat 20
4381 RS Vlissingen

 

Bistro en Afhaal in de Scheldestraat van de gebroeders El Sayed.

Geschiedenis

1990
Ehab El Sayed en Aymen El Sayed

In een voormalig winkelpand in de Scheldestraat beginnen Ehab en Aymen El Sayed op 30 mei 1990 een Egyptische grillroom met de voor de hand liggende naam 'De Schelde'. Het is de tweede zaak van de broers El Sayed, in de Walstraat hebben zij het shoarmarestaurant Sphinx.

1991
Maher Hafez

Maher Ibrahim Hafez wordt de opvolger van de broers El Sayed. Deze Hafez wordt in 1993 eigenaar van een Argentijns restaurant Asador in Middelburg. In een artikel, gewijd aan de opening van dit restaurant, vertelt Maher dat hij zich jaren geleden in Vlissingen heeft gevestigd als uitbater van Bistro De Schelde. Wanneer dit precies is geweest is niet bekend.

tot 2013
Salim Azzannagui

In 2013 verhuist de bistro met Salim Azzannagui naar de Nieuwendijk (op de hoek van de Walstraat], zie Bistro De Schelde (2).

Foto's

Verhalen

Bijzonderheden

Ehab El Sayed is sinds 1984 werkzaam in Nederland, broer Aymen volgde drie jaar later. Ehab was in Egypte Arabisch letterkundige en Aymen is een afgestudeerde accountant. Beiden waren Egyptisch kampioen worstelen, Ehab werd zelfs kampioen van Afrika. Hun zakeninstinct bracht de broers naar Nederland.

Zie ook

Externe links

Bronnen