Vlissingen Dronk

Café Restauratie

 

Café Restauratie

Badhuisstraat 150
Vlissingen

 

"Café-Restauratie" van Johanna Scheijbeler-Boeije aan de Badhuisstraat Wijk N 51.

Geschiedenis

1887
J. Scheijbeler-Boeije

Johanna Boeije, de weduwe van Cornelis Scheijbeler, is na de dood van haar echtgenoot in 1883 verder gegaan met zijn zaak en staat zodoende te boek als bierhandelaar. In mei 1887 opent Johanna haar eigen 'Café en Restauratie' in de Badhuisstraat. Gedurende het badseizoen is de locatie beschikbaar als wachtlokaal voor de tram van en naar Het Badhuis. Ook worden er pakjes aangenomen ter verzending. In een nieuwjaarsadvertentie van 1 januari 1888 wordt het adres als koffiehuis genoemd.

Foto's

Verhalen

Bericht uit de Middelburgse Courant van 9 oktober 1889:
"Vrijgesproken is: J.B., weduwe van C.S. te Vlissingen, beklaagd van in de tapkamer van haar bierhuis aan C. de R., te Vlissingen een fleschje, met een maatje jenever gevuld, te hebben toegediend, en zulks zonder vergunning. Teruggave van het fleschje met jenever bevolen aan C. de R."

Bijzonderheden

  • Cornelis Scheijbeler, geboren op 4 mei 1833 (met tweelingzus Pieternella) als zoon van Elisabeth Scheijbeler en een onbekende vader. Trouwt op 29 oktober 1859 met Johanna Boeije, hij is op dat moment stucadoor. Wordt in 1872 kastelein in De Prinsentuin, in juni 1875 uitbater van Tivoli en exploitant van het buffet aan Het Badhuis. Ook is hij mede-eigenaar van Bierbottelarij en Limonadefabriek 'fa. J. de Witte en C. Scheijbeler'. Scheijbeler overlijdt op 24 juni 1883, hij is dan 50 jaar.
  • Johanna Boeije is ten tijde van het overlijden van haar echtgenoot 'bierhandelaar'. In een advertentie meldt ze dat de zaak van BIERBOTTELARIJ en MINERALE WATEREN door haar met hulp van haar derde zoon op dezelfde voet wordt voortgezet. In mei 1887 opent Johanna haar eigen 'Café en Restauratie' in de Badhuisstraat. In 1894 staat ze te boek als 'tapster'. Johanna overlijdt op 61-jarige leeftijd op 31-8-1897.

Zie ook

Externe links

Bronnen