Vlissingen Dronk

Cafetaria De Draaibrug

 

Cafetaria De Draaibrug

Kanaalstraat Souburg 105
4388 BL Oost-Souburg

0118-463088

 

Cafetaria in de Souburgse Kanaalstraat, eigenaars zijn Roland en Marion Schoemaker. Is opvolger van Cafetaria De Brug

Geschiedenis

2005
Roland Schoemaker en Marion Schoemaker

Roland en Marion Schoemaker-Vermeer hebben begin 2005 Cafetaria De Brug overgenomen en openen op 5 april hun nieuwe zaak De Draaibrug. In juni 2017 overlijdt Marion en is de zaak (tijdelijk?) gesloten.

Foto's

Verhalen

Held

Januari 2012 begint slecht voor Roland en Marion. Op de eerste woensdagavond van dat jaar dringt een gewapende overvaller de zaak binnen, richt zijn pistool op Roland en eist geld. Roland pakt daarop een gloeiend heet 'strijkijzer' (een apparaat om hamburgers te bakken) van de bakplaat en houdt dit op enkele centimeters afstand voor het gezicht van de gemaskerde man. 'Hij moet de hitte gevoeld hebben' denkt Schoemaker. De overvaller drukt daarop het pistool tegen het lichaam van Schoemaker, waarop Marion aan diens arm trok en hem toebeet dat hij moest vertrekken. De overvaller wilde haar vervolgens slaan. Roland probeerde dit te voorkomen, de overvaller sloeg daarop hard op Roland's pols. Vervolgens verliet hij rustig het cafetaria en verdween in het donker.
Schoemaker en zijn vrouw vertellen later dat zij impulsief hebben gehandeld en erg opgelucht zijn dat de overvaller er niet met hun geld vandoor is gegaan. Ze zijn vooral blij dat de zestienjarige medewerkster op het tijdstip van de overval al naar huis was.
Roland is de volgende dag aan het werk gegaan met een arm in het gips, door de klap met het pistool is zijn pols mogelijk gebroken. De overvaller is later in de kraag gevat. Het blijkt een 15-jarige jongen die een maand eerder is ontsnapt uit een jeugdinstelling in Ossendrecht en in Oost-Souburg is ondergedoken. De bewuste avond is hij met een kennis naar het cafetaria gegaan en heeft Roland bedreigd met een neppistool. Hij wordt veroordeeld tot zeven maanden onvoorwaardelijke jeugddetentie en moet na zijn straf een behandeling ondergaan.

Bijzonderheden

  • Over de (draai)brug de Kanaalstraat in, direct rechts ligt Cafetaria 'De Draaibrug'.
  • Begin 2014 is De Draaibrug tijdelijk gesloten. Op 11 maart gaat het cafetaria weer open.

Zie ook

Externe links

Bronnen