Vlissingen Dronk

Cafetaria De Brug

 

Cafetaria De Brug

Kanaalstraat Souburg 105
4388 BL Oost-Souburg

 

Snackbar, Fritesshop, Cafetaria in de Souburgse Kanaalstraat. Opvolger wordt Cafetaria De Draaibrug.

Geschiedenis

1970
J.W. Berrevoets

Jaap Berrevoets opent in december 1970 de eerste friteszaak op Kanaalstraat 105. Een paar jaar later verkoopt hij de zaak aan Dave Pluim Mentz en Sari Maas. Berrevoets heeft meerdere cafetaria's onder zijn hoede gehad, 't Sloe en Romelica. Ook was hij eigenaar van Cameroli, mede-eigenaar van Ning Wah en exploitant van De Duiventil, de kantine van sportzaal Van Duijvenvoorde. Van 1982 tot 1991 zit hij in Panaché.

1973
Dave Pluim Mentz

Dave Pluim Mentz en partner Sari Maas worden de nieuwe eigenaars van De Brug. Niet veel later starten zij, samen met Ids Leemans, restaurant Bandoeng. De snackbar wordt overgenomen door Jan Matthijs.

1976
Jan Matthijs

Jan Matthijs is de volgende eigenaar van De Brug. In 1983 wordt het cafetaria uitgebreid, er is nu ruimte om o.a. kinderfeestjes te organiseren. Het is niet bekend of dit alles door Matthijs is gerealiseerd of dat er inmiddels een nieuwe eigenaar is gekomen.

Foto's

Meer afbeeldingen zijn te vinden op Cafetaria De Brug/foto's

Verhalen

Bijzonderheden

  • Over de brug de Kanaalstraat in, direct rechts ligt Cafetaria 'De Brug'.
  • Een stel jongeren uit Oostkapelle ging begin jaren '70 geregeld uit in Vlissingen en op de terugweg om een frietje bij Jan Iesder bij de Souburgse Brug. Hoe hij echt heette wisten de mannen niet, maar ze noemden hem Jan Iesder (ijzer) omdat hij zelf zijn frietvorkjes maakte van ijzerdraad, gemeen scherp.

Zie ook

Externe links

Bronnen