Vlissingen Dronk

Cafetaria Toekje

 

Cafetaria Toekje

Badhuisstraat 10
4381 LS Vlissingen

 

Frituur op de hoek van Badhuisstraat 10 en Glacisstraat. Begint met de naam Toekje, wordt in de jaren er na afgewisseld met De Hoek en 't Hoekje. Badhuisstraat 10 is later gewijzigd in nr. 14.

Geschiedenis

1961
J.J. Nooijens en W.A. Nooijens

Jo Nooijens opent op 25 mei 1961 de 'Automatiekhal annex ijs- en koffiebar Toekje'. Jo vormt met zoon W.A. Nooijens Frituur- en IJsbedrijf Succes. Het bedrijf heeft ook een zaak op Noordstraat 65 (Succes) en zat eerder in De Vette Hap aan het Bellamypark.

1970
P. Jacobse

Op 10 oktober 1970 nemen Piet Jacobse en echtgenote J.J.C. (Mientje) Jacobse-Jasperse Toekje over van Nooijens. Het is niet duidelijk of Jacobse de naam Toekje verandert in 't Hoekje.

Foto's

Verhalen

Bouwverordening

Bericht uit de PZC van 9 augustus 1969:
"Als een desbetreffend voorstel van B & W van Vlissingen wordt aangenomen zal de fa. J.J. Nooijens en Zn. het pand Badhuisstraat 10 - Glacisstraat 38 moeten verbouwen om het in overeenstemming te brengen met de bouwverordening. De fundering en het muurgedeelte onder de etalage van dit pand moeten worden vernieuwd. Van de zijde van de gemeente werd de fa. Nooijens op 24 april aangeschreven deze verbouwing binnen twee maanden na de termijn van beroep te laten verrichten. De fa. Nooijens heeft gevraagd deze termijn uit te breiden tot zes maanden. Dit in verband met lopende onderhandelingen over vestiging van de fa. Nooijens op het industrieterrein Noord. Op 27 februari diende de fa. Nooijens een aanvraag voor verbouwing van het pand in, maar deze werd later ingetrokken in verband met ingrijpende wijzigingen in het verbouwplan. Het bouwplan voor deze wijziging werd echter nooit ingdiend. B & W achten handhaving van de houten steunconstructie in verband met de onvoldoende hechtheid van het pand niet aanvaardbaar. Het ingestelde beroep van de fa. Nooijens zou volgens B & W ongegrond moeten worden verklaard".

Bijzonderheden

Bericht uit de Scheldebode van 1 juni 1961:
"Een aantal genodigden had gehoor gegeven aan de oproep van de firma J.J. en W.A. Nooijens om in intieme kring de opening van haar nieuwe automatiekhal 'Toekje' bij te wonen. Op de hoek Badhuisstraat-Glacisstraat heeft deze zaak een grote vverandering ondergaan. Diverse loketten brengen grote keuze hartige hapjes welke men binnen kan gebruiken. Deze lekkernijen worden bereid door gediplomeerde handen, die het vak verstaan smaakvolle gerechten te produceren. Moderne formuizen zorgen voor goed doorbakken kroketten, nasiballen etc., terwijl de patates frites de toets der critiek kan doorstaan. Het fantastisch-fijne Succes-ijs wordt op hygiënische wijze bereid, zodat dit artikel de mens ten volle verkwikt. Bij een gezellig zitje kan men daar ook van een 'kleintje koffie' genieten".

  • Johannes Jozephus Nooijens (Jo), geboren op 23-10-1904. Is op 9-3-1932 gehuwd met Jozina Davidse. Hij overleed in juli 1990, zijn weduwe in juli 1994.
  • W.A. Nooijens is gehuwd met G. Wielinga. In januari 1962 krijgt W.A. Nooijens verlof B voor Scheldestraat 12. Hij neemt de frituurzaak over van P. van de Visse.

Zie ook

Externe links

Bronnen