Vlissingen Dronk

't Hoekje

 

Cafetaria 't Hoekje

Badhuisstraat 14
4381 LS Vlissingen

 

Cafetaria op de hoek van Badhuisstraat en Glacisstraat. De naam wordt door de jaren heen afgewisseld met De Hoek en 't Hoekje. In 2004 opgevolgd door De Corner.

Geschiedenis

1970
P. Jacobse en J.J.C. Jacobse

Op 10 oktober 1970 nemen Piet en Mientje Jacobse Cafetaria Toekje over van Jo Nooijens. Het is niet zeker of Jacobs ook de naam wijzigt in 't Hoekje. Na zijn overlijden in 1989 gaat mevrouw Jacobse nog twee jaar door met het cafetaria. Op 2 september 1991 sluit ze de zaak. Fekry Shenouda neemt het een maand later van haar over.

1991
Fekry Shenouda

Op 30 september 1991 wordt 't Hoekje geopend door Fekry Shenouda. Fekry heeft tien jaar eerder al een eetzaak gehad in de Walstraat. Daarna heeft hij zaken in Goes en Middelburg opgezet en keert uit heimwee in 1991 terug naar Vlissingen. In 1993 duikt zijn naam op in Eetcafé La Rosa in Goes. Het pand in de Badhuisstraat staat in 1996 te koop.

2001
Luc Dekker

Luc Dekker is van 1 maart 2001 tot 15 juli 2003 de eigenaar van de snackbar. Hij heeft de zaak overgenomen van moeder en dochter Cordes. Van hen hebben we verder geen informatie. Ook is niet bekend wie Dekkers opvolger is geweest.

2003
Onbekend

In 2003 heeft de snackbar de naam 'De Hoek'. Wie de eigenaar is is niet bekend. Een jaar later volgt Marja Steenbakker, zij geeft de zaak de naam De Corner.

2009
Onbekend

In een advertentie van 9-12-2009 wordt weer de naam 't Hoekje genoemd. In 2014 komt met Snackpoint een eind aan de serie Hoek en 't Hoekje.

Foto's

Meer afbeeldingen zijn te vinden op 't Hoekje/foto's

Verhalen

Foute milkshake

In 1987 doet de Consumentenbond onderzoek naar milkshakes in Vlissingse snackbars. Voor het tweede achtereenvolgende jaar blijken bij twee bedrijven, Cafetaria 't Hoekje aan de Badhuisstraat en Frituur Meijer in de Scheldestraat, de milkshakes bacteriologisch niet in orde te zijn. Voor de Consumentebond is dit reden om de namen en adressen van de betreffende zaken in de gids te publiceren. De beide eigenaars zijn niet blij met de publicatie. Jacobse van 't Hoekje vindt dat 'je zoiets niet mag doen. Ik lijdt hier schade door'. Meijer gaat er op toezien dat het niet meer voorkomt. 'Het lag waarschijnlijk aan de koffiemelk, die blijft weleens staan. Meijer laat weten nog nooit klachten van klanten te hebben gehad.
Jacobse en Meijer zijn niet de enige bedrijven waar de milkshakes net deugen, aan bijna de helft van de onderzochte drankjes zit een bacteriologisch verdacht luchtje. Gelukkig zijn de gevonden bacteriën niet erg schadelijk.

Bijzonderheden

  • Het cafetaria is gevestigd op de hoek van Badhuisstraat en Glacisstraat. De eerste originele naam was "Toekje", daarna wisselend "'t Hoekje" en "De Hoek".
  • In 2013 staat het cafetaria onder de naam 't Hoekje weer te koop.

Zie ook

Externe links

Bronnen