Vlissingen Dronk

Candlelight

 

Candlelight

Bellamypark 17
4381 CC Vlissingen

 


Candlelight, Bellamypark 17. In begin jaren tachtig opvolger van De Schouw en Carlton. Wordt opgevolgd door Nashville Tennessee en Erna.

Geschiedenis

1980
Fred van Herk en Yvonne van Herk-Miedema

Als het financieel niet zo goed gaat met Discotheek 2001 informeert brouwerij Heineken bij Yvonne Miedema of ze interesse heeft de discotheek over te nemen van broer Emile. Yvonne durft de stap niet aan, ze heeft bovendien plannen om een kleine intieme bar te beginnen. Kort daarna komt De Schouw te koop, dit is voor Yvonne en echtgenoot Fred van Herk de start van, zoals ze het zelf noemen, 'De Candlelight Club'.

1981
Henk van Huizen

Fred en Yvonne dragen het café op 17 december 1981 over aan Henk van Huizen. In 1982 is Henk één van The Four Friends aan de andere kant van het Bellamypark.

Foto's

Meer afbeeldingen zijn te vinden op Candlelight/foto's

Verhalen

Bijzonderheden

  • Yvonne Miedema was in 1979 bedrijfsleider van Discotheek 2001 en van 1994 tot 2004 met Theo Verstegen eigenaar van De Vergeten Balk
  • Reactie van Yvonne in de PZC d.d. 15-8-1981 op artikel betreft sluitingstijden:

"N.a.v. het artikel ‘Gezelligheid kent sluitingstijd’ in de PZC van zaterdag 25 juli zou ik hierbij als eigenaresse van de Candlelight Club graag nog enkele kanttekeningen willen plaatsen. Met name bij de uitspraak van de eigenaar van Café De Concurrent, de heer Ad van de Woestijne. Hij zegt dat hij tevreden is met het huidige couponsysteem ter verlenging van het sluitingsuur. Dit is m.i. omdat hij een specifieke dagzaak heeft, welke reeds om elf uur ’s morgens open gaat. Dit in tegenstelling tot zaken welke alleen gedurende de avond rendabel kunnen draaien, zoals bars en discotheken. Daarvoor is de openingstijd tekort. Ook voor de klanten. Dit probleem zou gedeeltelijk opgelost kunnen worden wanneer ofwel dergelijke bars een nachtvergunning zouden kunnen krijgen of het coupon-systeem aangepast zou kunnen worden. Ik zou deze brief willen beëindigen met de conclusie dat het probleem wat ik in deze brief aangeroerd heb, niet alleen mijn probleem is, maar ook van sommige van mijn collega’s in de horeca."

Zie ook

Externe links

Bronnen