Vlissingen Dronk

Erna

 

Erna

Bellamypark 17
4281 CC Vlissingen

 

Café van Erna Bax, is de opvolger van Nashville Tennessee. Vorige café's op Bellamypark 17 waren: De Schouw, Candlelight, Carlton, Centraal (2) en Flora

Geschiedenis

1992
Erna Bax

De Middelburgse Erna Bax krijgt in juni 1992 vergunning voor de inrichting van een café op Bellamypark 17. Erna is geen onbekende in de horecawereld. Ze heeft o.a. ervaring opgedaan in de Happy Buccaneer en opent nu haar eigen café. In mei 1998 wordt haar vergunning voor een half jaar ingetrokken wegens vermeende handel in softdrugs in het café door de beheerder. Een poging om de sluiting ongedaan te maken loopt op niets uit.

Foto's

Verhalen

Sluiting

Met ingang van 11 mei 1998 wordt de vergunning van Erna Bax tijdelijk ingetrokken. Aanleiding is de vondst door de politie van zeventien gram wiet die de beheerder van de kroeg in zijn bezit had. Deze heeft tegenover de politie verklaard dat de drugs bestemd waren voor verkoop aan vaste klanten, iets wat vaker zou gebeuren. Dit overigens buiten medeweten van eigenaar Erna Bax. De gemeente is van mening dat zij verantwoordelijk is voor wat er in het café gebeurt en besluit in het belang van de openbare orde de exploitatievergunning voor een half jaar in te trekken. Erna dient bezwaar in bij de commissie bezwaar- en beroepschriften van de gemeente, wat door het college van B&W ongegrond wordt verklaard.

Vervolgens start Erna Bax een gerechtelijke procedure tegen dit besluit en wil dat in afwachting van de uitspraak haar zaak open blijft. Ook dit verzoek wordt afgewezen wat tot gevolg heeft dat café Erna voor een half jaar gesloten wordt.

Bijzonderheden

  • Elke zondag blues sessies door Baby Hoppit, Chris Jive en Jos Airwave

Zie ook

Externe links

Bronnen