Vlissingen Dronk

Clubhuis Muziekvereniging St. Caecilia

 

Clubhuis Muziekvereniging Caecilia

Ruyterplein 1
Vlissingen

 


Geschiedenis

De eerste repetities vinden plaats in de Willem-III kazerne. Enkele jaren na de oprichting van Ons Genoegen treedt een deel van de leden en de dirigent toe tot de, op 26 juni 1893 door de katholieke gemeenschap in Vlissingen nieuw opgerichte, Harmonie Sint Caecilia.
In 1953 heeft de gemeente Vlissingen voor de muziekverenigingen een repetitielokaal laten bouwen op het terrein van het voormalige Gasthuis aan de Koestraat, dat wordt gedeeld met muziekvereniging Ons Genoegen. In 1956 brandt het houten gebouwtje af en wordt door de gemeente opnieuw in steen opgetrokken. De nieuwe zaal wordt op 2 maart 1957 feestelijk geopend. Tijdens de bouw repeteerde het orkest tijdelijk in het koetshuis van het Van Dishoeckhuis aan de Houtkade. Vanaf 1971 heeft Caecilia een eigen verenigingsgebouw. Repetities en feestavondjes vinden plaats in het gebouwtje van de oude vismijn aan het Ruyterplein. Als dit onderkomen verdwijnt krijgt de vereniging onderdak in de voormalige visserijschool aan de Adriaen Coortelaan.

Foto's

Meer afbeeldingen zijn te vinden op Clubhuis Muziekvereniging St. Caecilia/foto's

Verhalen

Bijzonderheden

  • Tijdens het medegebruik door Caecilia van het repetitielokaal aan de Koestraat, heeft dit de naam 'Huize Gezelligheid'. Als Caecilia een ander repetitielokaal betrekt, nemen zij het naambord mee en de leden van Ons Genoegen noemen het vanaf die tijd in de wandelgangen 'het zaaltje'. Als in 1980 het gebouw wordt uitgebreid, wordt na een interne wedstrijd de naam 't Zaaltje de nieuwe naam.
  • In september 2012 besluiten de leden van de in de 19e eeuw afgesplitste muziekvereniging Caecilia om de vereniging wegens gebrek aan leden te ontbinden

Zie ook

Externe links

http://nl.wikipedia.org/wiki/Koninklijke_Harmonie_Ons_Genoegen

Bronnen