Vlissingen Dronk

Cosy Corner

 

Cosy Corner

Boulevard Bankert 110
Vlissingen

 

Cosy Corner, zoals de naam al doet vermoeden een gezellige hoek op Boulevard Bankert met café, restaurant en snackbar. Is in de jaren vijftig en zestig de opvolger van Intime en Wilhelmina Badpaviljoen.

Geschiedenis

1950
J.A. Ots en P.H.A. Ots

In mei 1950 wordt het voormalige paviljoen Wilhelmina op Boulevard Bankert heropend door de neven J.A. Ots en P.H.A. Ots. Het krijgt de naam "Cosy Corner". De heren Ots hopen dat zij "met de moderne inrichting onze badplaats aantrekkelijker zullen maken, ook voor vreemdelingenbezoek". Op de geplaatste foto's is het één en al gezelligheid, mede door toedoen van het huisorkest "The Bayton Band" van Baby den Toonder. De heren Ots hebben in de seizoenen 1950 t/m 1953 ook de exploitatie van het Badpaviljoen aan het badstrand. In 1960 lijken de dagen van Cosy Corner geteld, als de gemeente plannen heeft voor de bouw van een motel-café-restaurant, annex benzinestation. "Dit alles in het belang van de bevordering van het vreemdelingenverkeer", volgens een artikel in de PZC van 24 oktober 1960.

Foto's

Meer afbeeldingen zijn te vinden op Cosy Corner/foto's

Verhalen

Baby den Toonder

Na de oorlog richt Baby den Toonder de 'Babytonband' op. Baby en het orkest spelen veel in Bergen op Zoom en daarnaast organiseert hij de succesvolle revue 'Herfstsymfonie'. Bij een voorstelling in de Vlissingse Scheldehal zitten 1200 mensen in de zaal.
Daarna sluit Baby een contract met 'Cosy Corner' om als een soort huisorkest optredens te verzorgen. Den Toonder heeft daar goede herinneringen aan. "Ik heb de opening en de sluiting van 'Cosy Corner' meegemaakt. Ik weet nog goed dat ik Corry Brokken heb begeleid, toen nog jong en niet bekend. Ze zong in 'Cosy Corner' voordat ze bij John Kristel ging werken". Behalve Corry Brokken begeleidt Baby o.a. Anneke Grönloh, Frans du Mee, Greetje Kauffeld, Cees de Lange, De Wama's en Annie de Reuver in 'Cosy Corner'.
Den Toonder vertelt verder: "We hadden eens een komisch duo dat op een moment met het idee kwam om met ski's het toneel op te komen. Dat ging echter zo stroef, dat ze bedachten om er rolschaatsen onder te binden. Ze hadden helaas over het hoofd gezien dat het toneel een beetje afliep. Ze kwamen op en stoven recht op de orkestbak af. Gelukkig liep het allemaal goed af, maar de rolschaatsen hebben ze daarna nooit meer ondergebonden".

Bijzonderheden

  • Johannes Albertus Ots, (10-1-1917, zoon van Alphonsius Ots en Petronella Maria Verbeek) is gehuwd met Johanna van de Heuvel. Hij is samen met neef Herman (H.A.) van 1948 tot 1960 exploitant van Het Concertgebouw. Deze Johannes (Jan) zwaait in 1950 ook de scepter in Cosy Corner, samen met neef Petrus H.A.
  • Petrus Hermanus Albertus Ots, (20-3-1920, zoon van Ludovicus Ots en Dymphena van der Velden) is gehuwd met Ursula Erna Erika Beckmann. Hij is in 1950 samen met neef Jan (J.A.) exploitant van Cosy Corner.

Zie ook

Externe links

Bronnen