Vlissingen Dronk

De Hamer

 

De Hamer

Walstraat 50
Vlissingen

 

Van 1939 tot 1940 was Cafe de Hamer gevestigd op Walstraat 50, voorloper van Carlton (2) en de opvolger van Musical (2).

Geschiedenis

1939
Andries de Hamer

Andries de Hamer verlaat in 1939 La Espero op de Koningsweg, het voormalige café Keersluis, wat op last van de gemeente Vlissingen moet sluiten. De Hamer neemt café Musical (2) in de Walstraat over van W. Lijnberg. Hij heropent het als 'Café Billard' zonder verdere naam. We brengen het daarom onder als Café De Hamer. Al in januari 1940 vertrekt De Hamer weer -hij opent een café op de Zandweg- en wordt opgevolgd door Theo de Waard met Carlton (2).

Foto's

Verhalen

Bijzonderheden

Daniël Polderman verkoopt in 1937 La Espero aan Andries de Hamer, een schilder uit Vlissingen, die het café op 11 december heropent. Volgens zijn zoon Dirk heeft Andries de naam La Espero direct van de gevel verwijderd en het café weer omgedoopt in café Keersluis. Helaas is de zaak nooit meer van zijn 'slechte naam' afgekomen. Andries en echtgenote Maria de Hamer-Reigel hebben het café nog ongeveer anderhalf jaar gerund. In 1939 wordt het pand (al sinds de dood van Lauwereins eigendom van de gemeente), afgebroken. Na de oorlog komt er een benzinestation voor in de plaats. Andries de Hamer vertrekt naar de Walstraat waar hij in juli 1939 Café Musical (2) heropent als Café Billard De Hamer. In 1940 opent hij het café aan de Zandweg. De Hamer is op 75-jarige leeftijd overleden op 28 november 1972. Echtgenote Maria Reigel overleed op 13 juni 1992.

Zie ook

Externe links

Bronnen