Vlissingen Dronk

De Hoge Duinen

 

De Hoge Duinen

Zwanenburg 1
Vlissingen

 

Café-Restaurant De Hoge Duinen stond onderaan de duinen bij de 2e opgang. Was opvolger van De Vijgheter.

Geschiedenis

1999
Chris van Zalen en Erwin Vreeke

Als de sleutel van De Vijgheter op 15 februari 1999 overgedragen is aan Chris van Zalen en Erwin Vreeke geven zij het café-restaurant de naam De Hoge Duinen. Chris en Erwin zijn collega's bij de PSD en de naderende opheffing van de veerboot was voor hun de aanleiding om het restaurant over te nemen. Na zeven weken verbouwen gaat de nieuwe zaak open. Van Zalen runt samen met zoon Emmanuel de keuken, Vreeke regelt de bediening en de bar.

2002
Chris van Zalen en Riny van Zalen

Begin 2002 gaat Chris van Zalen verder met zijn echtgenote Riny. Het echtpaar wil beter aan de wensen van de klanten voldoen en gaat o.a. dansavonden met live-muziek organiseren. Daarnaast worden er geregeld jamsessies gehouden.
In 2008 komt er een eind aan de bekende pleisterplaats bij de 'tweede opgang'. Door de dijkverzwaring moet De Hoge Duinen verdwijnen.

Foto's

Meer afbeeldingen zijn te vinden op De Hoge Duinen/foto's

Verhalen

Bijzonderheden

Vanwege het project 'Zwakke Schakels' moet het duingebied op de schop. Waterschap De Zeeuwse Eilanden wil haar kunstversterkingsplan uitvoeren en dit heeft tot gevolg dat Van Zalen zijn restaurant moet sluiten. Van Zalen is van mening dat er alternatieven zijn om zijn zaak te behouden, door hem bijv. 300 meter naar achteren te verplaatsen. Toen hij in 1999 De Vijgheter overnam is er voor 26 jaar erfpacht uitgesproken met Staatsbosbeheer en was het de bedoeling dat zoon Mano zijn vader kon opvolgen. Hij hoopt op een goede compensatie en denkt mee over een andere locatie. Begin 2008 wordt overeenstemming bereikt met het Waterschap over een uitkoopregeling.

Zie ook

Externe links

Historie Galgewei

Bronnen