Vlissingen Dronk

De Roemer

 

De Roemer

Nieuwendijk 9A
4381 BV Vlissingen

 

Café De Roemer was gevestigd op de bovenverdieping van Nieuwendijk 9A, op de begane grond zit dan Club 78. De Roemer wordt opgevolgd door The Game, Rio Grande en Club Bellamy.

Geschiedenis

1979
David Hannewijk

David Hannewijk is 'cafébouwer'. Hij voorziet in de jaren '70 diverse horecagelegenheden van een mooi interieur. In 1979 bouwt hij zijn eigen café op de bovenverdieping van het pand Nieuwendijk 9. Samen met echtgenote Gré opent David de Roemer op 19 oktober 1979. Helaas wordt het café niet helemaal wat David er van had verwacht en in 1980 verkoopt hij zijn zaak aan John Huizing.

1980
John Huizing en A. Huizing-Bervoets

Voor John Huizing en zijn echtgenote wordt in juli 1982 faillissement uitgesproken en in december weer opgeheven wegens gebrek aan baten. De Roemer zou zijn overgenomen door een onbekende Turkse eigenaar, vervolgens komen Coby en Rob Vlak die er The Game openen.

Foto's

Verhalen

Dief

In 1980 wordt de 25-jarige F.M.P.W.S. uit Velthoven aangehouden. Hij wordt verdacht van diefstal in café De Branding van een portefeuille met ongeveer 500 gulden. Na het betalen van zijn rekening in café De Roemer had S. de portefeuille op de bar gegooid met de woorden 'hou maar' en was vertrokken. De inmiddels lege portefeuille bleek eigendom te zijn van de Vlissinger P.H.W.P. , die hem in De Branding al miste. Een oplettende klant van De Roemer herkende de man en waarschuwde de politie. S. werd aangehouden en heeft de diefstal bekend. Na verhoor kon hij weer gaan.

Bijzonderheden

  • Op de bovenste etage van het pand Nieuwendijk 9 huist het naai-atelier van Wil Prins, de echtgenote van André Prins. Het atelier doet tevens dienst als 'bouwplaats' voor David Hannewijk om zijn bar te bouwen.
  • Een roemer is een wijnglas met een gekleurde voet, wordt vaak in Duitsland en Oostenrijk gebruikt.
  • Een reclamevergunning uit 1980 staat op naam van D. Hannewijk-Flipse

Zie ook

Externe links

Bronnen