Vlissingen Dronk

Maritiem

 

Maritiem

Walstraat 7-9
4381 ED Vlissingen

 


Restaurant Maritiem, Walstraat 7-9. Een "zeer goed middenklasse restaurant".

Geschiedenis

1986
Frank van den Hoek en Truus van den Hoek

Maritiem is de opvolger van Solskin op de hoek van Walstraat en Nieuwstraat. Op 23 mei 1986 opent Frank van den Hoek samen met moeder Truus dit restaurant. Zijn ouders waren eerder eigenaar van café Alaaf op deze locatie. Begin jaren '90 splitst hij het dubbele pand. Maritiem gaat verder op nr. 7 en op nr. 9 opent Frank in 1992 Café De Sloep.

1994
Nico Stroo en Mieke Stroo-Visser

In 1994 wordt het restaurant overgenomen door Nico en Mieke Stroo met Lillie Bahadoer als bedrijfsleider. De opening vindt plaats op 27 juni. Nico en Mieke verruilen in 1995 Maritiem voor Queen of Holland.

Foto's

Meer afbeeldingen zijn te vinden op Maritiem/foto's

Verhalen

Bijzonderheden

  • "Vlissingen Maritiem, bruisend als de branding" is in de jaren '80 de slogan van de gemeente. Frank van den Hoek wil daarop aansluiten en geeft zijn restaurant daarom de naam Maritiem.
  • Bij Van den Hoek is Wim Telepary de chef-kok.
  • Maritiem kan ook worden afgehuurd als vergaderruimte.
  • In 1989 organiseren enkele ondernemers van 'Walstraat-Zuid' hun eigen muziekpodium tijdens de Braderie. Ze zijn het beu om steeds maar in de categorie 'einde Walstraat' geplaatst te worden. Ze hebben het jaar ervoor ook een dergelijk feestje gehouden en verwachten dat het op de hoek Walstraat/Nieuwstraat weer dringen wordt voor het publiek.
  • Frank van den Hoek is van 1986 tot 1994 uitbater van Maritiem. Bij aanvang bestaat het restaurant uit een grote zaal met ca. 90 zitplaatsen en heeft twee nadelen. Sommige mensen komen om lekker te eten, anderen juist om alleen iets te drinken. En bezoekers aan de bar vertonen vaak een ander gedrag dan mensen aan een gedekte tafel. Aan de bar wordt al nel hard gelachen en dan komt het geregeld voor dat Frans moet ingrijpen. Een ander nadeel heeft betrekking op de rentabiliteit. Alleen in het hoogseizoen zit de zaak helemaal vol, behalve in de hoek, daar blijft het onbezet. Na drie jaar kan Frans zijn voorgenomen plan voor een apart café eindelijk realiseren en opent in april 1990 De Sloep. Het restaurant Maritiem en het nieuwe cafégedeelte zijn afgescheiden door een geisoleerde systeemwand.

Medewerkers

  • Bij Mieke Stroo: Lillie Bahadoer, bedrijfsleider

Zie ook

Externe links

Bronnen