Vlissingen Dronk

Karolingenburcht

 

Karolingenburcht

Vlissingsestraat 47-55
4388 HB Oost-Souburg

0118-470962
Website

 

Café-Brasserie annex Partycentrum Karolingenburcht, Vlissingsestraat 47-55 Gestart in november 1990 als opvolger van Moby Dick.

Geschiedenis

1990
Dick van Sluijs

Moby Dick wordt in 1990 te klein voor Dick van Sluijs. Hij wil zijn bedrijf uitbreiden tot partycentrum en laat onderzoeken of Oost-Souburg hier rijp voor is. De uitkomst geeft hem voldoende vertrouwen om zijn plannen uit te voeren en zo begint Café-Brasserie Karolingenburcht. Het wordt een horecagelegenheid met zes snookertafels, twee poolbiljarts, een Gabriel carambolebiljart en zes dartbanen. Op 14 november 1990 wordt de Karolingenburcht geopend door wethouder Tobias Meijers. In de jaren die volgen groeit de brasserie uit tot een partycentrum voor feesten en partijen. Ook worden er salsa-avonden gehouden. Eind december 2015 vindt Van Sluijs het na 31 jaar genoeg geweest. Hij verkoopt de panden en gaat met pensioen. Op zaterdag 19 december wordt er voor de laatste keer gedanst tijdens de Salsa Kerstparty van dansschool Salsa Para Siempre.

1997
W.J.M. van Rooijen

In juni 1997 wordt de bovenverdieping van het partycentrum door W.J.M. van Rooijen ingericht als pool- en biljartruimte.

Foto's

Meer afbeeldingen zijn te vinden op Karolingenburcht/foto's

Verhalen

Let's Play Darts

De beroemde darters Martin Adams en Les Wallace gaven in 1997 een demonstratie in Karolingenburcht. De Europees kampioen Adams en de Schotse wereldkampioen Wallace speelden een onderlinge wedstrijd. "Het was lachen, gieren, brullen" volgens Dick van Sluijs. Ook de 'caller' George Sutherland (bekend van 'one hundred and eighty') was aanwezig en kreeg het publiek op de banken.

Bijzonderheden

  • De naam Karolingenburcht is ontleend aan het gelijknamige middeleeuwse vestingwerk dat op een steenworp afstand ligt.
  • Dick van Sluijs heeft in 1994 zes dartteams waarvan enkele meedraaien in de Zeeuwse competitie.
  • Partycentrum Karolingenburcht is de leslocatie van dansschool 'Salsa Para Siempre' van Joop en Toos Boshuisen. Na de sluiting gaat de dansschool verder in De Blauwe Zaal van De Lammerenburcht.

Zie ook

Externe links

Dansschool Salsa Para Siempre

Bronnen