Vlissingen Dronk

La Place

 

La Place

Boulevard Bankert 282
4382 AC Vlissingen

 

Restaurant La Place, Boulevard Bankert 282. In juni 1988 geopend door de familie Acda-Samual. Opgevolgd in 1992 door Peter en Loecky Gruber.

Geschiedenis

1988
Gerard Acda, Emmy Acda-Scheers en Ellen Samual-Acda

De familie Acda breidt uit. Gerard en Emmy openen samen met hun dochter Ellen en schoonzoon Sam een restaurant op Boulevard Bankert en noemen het La Place. Na wat opstartproblemen vindt de opening plaats op 21 mei 1988. Na enkele jaren zelfstandig het restaurant te hebben gerund, houden Sam en Ellen het na vier jaar voor gezien. Ze gaan verder in De Distel in Zoutelande dat ook door Gerard en Emmy wordt geëxploiteerd. Van 1997 tot 2005 vormen Sam en Ellen zelf de directie van De Distel.

1992
Peter Gruber en Loecky Gruber-Oostdijk

Ellen en Sam dragen La Place in maart 1992 over aan Peter en Loecky Gruber. In 1996 ontstaat een conflict met Vroom & Dreesmann over de naam La Place. Het echtpaar Gruber verandert de naam uiteindelijk in La Plage. Ze worden in 1999 opgevolgd door John en Isabel Brakeboer.

Foto's

Meer afbeeldingen zijn te vinden op La Pace/foto's

Verhalen

Bijzonderheden

In november 1996 ontstaat een conflict betreft de naam "La Place". Peter en Loecky Gruber hebben een geschil met Vroom & Dreesmann die sinds kort in de Middelburgse "Vendex" een vestiging van de restaurantketen "La Place" opende. Om deze reden wordt de naam La Place veranderd in La Plage.

Zie ook

Externe links

Bronnen