Vlissingen Dronk

La Plage

 

La Plage

Boulevard Bankert 282
4382 AC Vlissingen

 

Restaurant "op Franse basis met mondiale invloeden", berekend op diëten en vegetarische gasten. Eigenaar is John Brakeboer. Voorheen La Place en opgevolgd door La Résidence.

Geschiedenis

1996
Peter Gruber en Loecky Gruber-Oostdijk

La Plage heeft oorspronkelijk de naam La Place. Als in 1996 hierover een conflict ontstaat met Vroom & Dreesmann, veranderen Peter en Loecky Gruber de naam in La Plage. Het echtpaar blijft tot 1999.

1999
John Brakeboer en Isabel Brakeboer-Verdonk

John Brakeboer, restaurant manager in Hotel Arion, neemt in september 1999 restaurant La Place over en start daarmee zijn eigen zaak. Samen met echtgenote Isabel zorgt hij voor zijn gasten, Richard Potappel is aangesteld als chef-kok. Een jaar later heeft het restaurant een complete metamorfose ondergaan, het interieur heeft een klassieke uitstraling gekregen. Ook de chef is vervangen, Richard heeft plaatsgemaakt voor Björn Muller.

Foto's

Verhalen

Bijzonderheden

  • Medewerkers: Richard Potappel en Bjorn Muller - chef kok
  • John Brakeboer wordt in 1998 opgenomen als lid van de 'Société des Maîtres d'Hotel Neerlandaise. Deze sociëteit bestaat uit 65 maîtres d'hotel van vier- en vijfsterren-restaurants en managers van de betere restaurants. Doel is ervaringen en kennis uit te wisselen ten behoeve van de ontwikkeling van kwaliteit in hun horecasector. Brakeboer is na Roelof Pots van Hotel-Restaurant 'De Zeeuwse Stromen' in Renesse het tweede Zeeuwse lid van de Société.
  • In 2006 is John Brakeboer hotelmanager in het Middelburgse Hotel Du Commerce. In november dat jaar opent hij met echtgenote Isabel Brasserie Eigenwijs, ook in Middelburg. In 2010 wordt hij manager van Grand Café Jersey in Goes, onderdeel van de Amadore Groep.

Foto's

Externe links

Bronnen