Vlissingen Dronk

Oranjefeest

 

Oranjefeest

Aagje Dekenstraat 5
4381 RM Vlissingen

 


Feestcafé in de Aagje Dekenstraat tussen 1994 en 1995 van Aad Jonas. Is de opvolger van Happy Buccaneer. Het werd opgevolgd door Gommert.

Geschiedenis

1994
A. Jonas

In de zomer van 1994 opent Aad Jonas het café Oranjefeest. De naam staat voor Hollandse gezelligheid en dus veel Nederlandstalige muziek. Ook in het interieur overheerst de kleur oranje. Bedrijfsleider is Michiel Koet. Zo'n anderhalf jaar later houdt Jonas het weer voor gezien en verkoopt hij de zaak aan Gommert Koole.

Foto's

Verhalen

Bijzonderheden

  • Aad Jonas wordt in 1992 genoemd als kantinebeheerder op Camping Ginsterveld in Burgh-Haamstede. In 2012 is hij beheerder van Brasserie De Olmen in Serooskerke.
  • Café Oranjefeest werd geopend tijdens de WK-voetbal in 1994. De zaak werd verbouwd tot een soort voetbalkantine en de muziek was overwegend Nederlandstalig. Als de voetbalrage weer is uitgewoed gaat bedrijfsleider Michiel Koet op een andere toer, hij verandert de kantine in een blues/rockcafé. Koet wil maandelijks liveoptredens gaan organiseren. De band Busted is de eerste in de reeks, het optreden vindt plaats op vrijdag 1 september 1995. In september 1995 is de rockband Busted de eerste van de bands die maandelijks gaan optreden in Oranjefeest.

Zie ook

Externe links

Bronnen