Vlissingen Dronk

Happy Buccaneer

 

Happy Buccaneer

Aagje Dekenstraat 5
4381 RM Vlissingen

 


"Tapperij-Happerij" Aagje Dekenstraat 5, is de opvolger van Im Weissen Rössl en wordt weer opgevolgd door Oranjefeest, Gommert en Groen Licht.

Geschiedenis

1989
Ed Noordermeer

Ed Noordermeer, van beroep varensgezel en vrijbuiter, zegt na dertien jaar de zee vaarwel en begint een café. Op 2 maart 1989 opent hij in de Aagje Dekenstraat een 'tapperij'. Het zeemanscafé krijgt de naam Happy Buccaneer oftewel Gelukkige Vrijbuiter. Ed richt het buurpand op nr. 3 in als bistro De Monnik. In 1993 opent hij een derde zaak, IJssalon Gino. Zowel de tapperij als de bistro worden nog datzelfde jaar 1993 verkocht. Ed Noordermeer overleed op 8 maart 2015, slechts 57 jaar oud.

Foto's

Verhalen

  • The Miles Browning Band speelde geregeld in Happy Buccaneer. In september 1991 presenteert de band zijn nieuwe cd met de naam "Happy Buccaneer". Ed Noordermeer heeft de productie van 400 cd's mogelijk gemaakt.

Bijzonderheden

  • De wanden in de Buccaneer zijn versierd met zeemanshumor van Jan Sanderse.
  • Er staat een poolbiljart waar vooral Schotse zeelieden zich mee vermaken.
  • In april 1990 worden de openingstijden van de Happy Buccaneer verruimd. Vanaf zes uur 's ochtends kunnen zowel vroege vogels als late stappers er terecht voor een ontbijtje of een afzakkertje.
  • Donderdag 30 mei 1991 wordt "Miss Happy Buccaneer" gekozen. De missen tonen vrijetijds-, bad- en avondkleding. Diana Swiers treedt op als ladyspeaker.
  • Medewerkers: Erna Bax (later Erna)

Zie ook

Externe links

Bronnen