Vlissingen Dronk

Razzmatazz

 

Razzmatazz

Middelburgsestraat 113
4388 VP Oost-Souburg

0118-464905
Website

 

"De zolder zelf is niets bijzonders. Bruine houten balken, witte muren, houten planken op de vloer en een puntdak. Maar het knusse podium achter in de hoek en de kleine toog naast het trapgat bepalen de sfeer van muziekpodium Razzmatazz. Achter de bar hangen al veertig jaar oude veilingkistjes aan de muur waar de kopjes en glazen in staan".

Geschiedenis

1968
Ad Lijnse

Een groep vrienden heeft in 1968 het cafébezoek een beetje gehad, maar wil elkaar toch regelmatig blijven zien. Oplossing: een eigen sociëteit. Het eerste onderkomen is een oud pand in de Padweg, het tweede in de Stemerdinglaan. Daarna volgt nog een jaar de Spoorstraat en uiteindelijk wordt de soos definitief gehuisvest in een oude boerderij aan de Middelburgsestraat. Razzmatazz bewoont de zolder, door de leden zelf verbouwd tot een sfeervol onderkomen. De begane grond van de boerderij is in gebruik door jeugdsoos Silver Nighthome. Promotor en oprichter van Razzmatazz is Ad Lijnse.

Foto's

Meer afbeeldingen zijn te vinden op Razzmatazz/foto's

Verhalen

Bijzonderheden

  • 'Razzmatazz', een nummer van The Shadows, is een Amerikaanse uitdrukking en betekent zoveel als 'gezellige bende'.
  • Razzmatazz biedt artiesten en bands een kleinschalig podium om hun muziek ten gehore te brengen aan een aandachtig luisterpubliek.
  • Razzmatazz is een sfeervol mini-zoldertheater waar de wisselwerking tussen publiek en artiesten optimaal is.
  • Razzmatazz behoort tot de oudste akoestische podia in de Lage Landen (sinds 1968!)
  • Razzmatazz gaat onverminderd voort met het programmeren van zowel muziek die haar roots heeft in het traditionele alswel het eigentijdse, (deels) acoustische muziekidioom.
  • Razzmatazz heeft financiële steun van leden en donateurs, onmisbaar voor het instandhouden van dit unieke muziekpodium.
  • Razzmatazz viert in 2013 haar 45-jarig jubileum.
  • In 2008 bestaat Razzmatazz 40 jaar. In deze vier decennia zijn muzikanten uit het Zeeuwse en uit alle delen van de wereld te gast geweest. Artiesten komen graag naar de boerderij, vooral voor de bijzondere huiskamersfeer.

Zie ook

Externe links

Bronnen