Vlissingen Dronk

Rotterdamsch Logement

 

Rotterdamsch Logement

Gravestraat K 82
Vlissingen

 

Logement van H. de Leeuw, ingericht tot een doelmatige verfrissching- en ververschingsplaats, in 1868 gevestigd in de toenmalige Gravenstraat, wijk K 82.

Geschiedenis

1868
H. de Leeuw

In april 1868 maakt kastelein H. de Leeuw uit Bellevue (2) aan de Pottekade bekend dat hij zijn koffiehuis- en biljarthoudersaffaire verplaatst heeft naar de 's Gravenstraat. Hij heeft het voormalig lokaal 'De Bonte Os' overgenomen en gaat hier in verder met de naam 'Rotterdamsch Logement'. De aankondiging in de advertentie doet vermoeden dat 'De Bonte Os' geen goede reputatie had want De Leeuw vervreemd zich van alle daar vroeger uitgeoefende min aanbevelende practijk.
Het logement wordt In 1879 opgevolgd door Stad Hamburg.

Foto's

Verhalen

Bijzonderheden

  • Het huis met de naam 'De Bonte Os', gelegen aan de Gravenstraat Wijk K 82, kadastraal bekend sectie D 225, werd in 1852 bewoond door A. Gelderblom en van september 1854 tot mei 1855 verhuurd aan P. Hoollebosch.
  • In september 1873 plaatst L.M. de Boer een advertentie waarin hij kamers te huur aanbiedt in het Zeemans Logement op Gravenstraat K 82, waarbij het buffet van alle ververschingen voorzien zal zijn. In juli 1876 wordt in een advertentie een 'New-Foundlandsche hond' aangeboden op hetzelfde adres. Mogelijk zitten het Zeemanslogement en het Rotterdamsch Logement tegelijkertijd in het pand.
  • In mei 1882 staat een franstalige advertentie in de krant waarin een Frans sprekende employé gevraagd wordt bij 'de Société des huitrières de Flessingue' op het adres Gravestraat 82. Mogelijk is er in die tijd een locatie die iets met oestervisssers te maken heeft.

Zie ook

Externe links

Bronnen