Vlissingen Dronk

Soif

(Bijzonderheden)
(Verhalen)
Regel 46: Regel 46:
  
 
==Verhalen==
 
==Verhalen==
 +
====Sluitingstijd====
 +
Uit de PZC d.d.d 30-7-1998:<br>
 +
Café Soif heeft van de gemeente Vlissingen een dwangsombeschikking gekregen. Iedere keer als er 's nachts na tweeën nog klanten in het café aanwezig zijn, krijgt Soif een boete van duizend gulden. Volgens C.W. Bos, die als milieu-inspecteur de horeca in Vlissingen controleert, overtreedt Soif met enige regelmaat de sluitingstijden. Doordat er in de nacht van zondag op maandag te laat nog klanten waren, werd volgens Bos de spreekwoordelijke druppel bereikt. Willem Houtman, eigenaar van het café, is furieus.<br>
 +
'Zondag werd het wat later omdat ik samen met een paar vaste klanten en medewerkers wilde vieren dat de kermis was afgelopen. Eindelijk waren we van die terreur van lawaai verlost. Iets na twee uur zag ik de inspecteur lopen en dacht die komt zo wel binnen. Maar nee, maandag lag er gelijk een dwangsombeschikking op de mat', aldus Houtman. Demonstratief heeft hij deze op het caféraam geplakt. 'Ik maak me hier zo kwaad over omdat wij geen overlast veroorzaken. De doelgroep van Soif is daarvoor veel te beschaafd'.<br>
 +
Bos zegt dat Houtman al vele malen gewaarschuwd is. 'Er is regelmatig door mij en de politie geconstateerd dat Soif de wettelijke sluitingstijd negeert. Dat Houtman zij zondagnacht zag lopen had een reden moeten zijn om de tent te sluiten. Als gevolg van een onderhoud dat hij in april met de burgemeester had, is aan Houtman half juli een brief gestuurd waarin duidelijk stond dat hij zich aan de sluitingstijden moet houden. Dat wij dit controleren lijkt me meer dan logisch', aldus Bos.<br>
 +
Als Houtman zijn kroeg langer wil openhouden dan moet hij een zogenaamde isolatiesluis aanleggen. Dat heeft hij niet gedaan en gaat hij in de toekomst ook niet doen. 'Ik vertik het om zo'n sluis aan te leggen, dat gaat ten koste van de sfeer'. Toch vraag ik een vergunning aan. De afwijzing wil ik zwart op wit zodat ik juridische stappen kan ondernemen', dreigt Houtman. <br>
 +
De Vlissingse wethouder Meijers van detailhandel begrijpt al die boosheid niet zo. 'De sluitingstijden zijn wettelijk zo geregeld. Bovendien worden er eerst waarschuwingen gegeven. Aan het einde van het jaar zal in een evaluatie dit regime met betrekking tot de horeca worden bekeken', aldus de wethouder.<br>
 +
Café [[Stout]] in de Van Dishoeckstraat kreeg eerder dit jaar een dwangsombeschikking. Volgens Bos is er daarna geen enkele keer meer publiek na sluitingstijd aangetroffen. 'Dat klopt', zegt eigenaar Edwin Bouwens, 'maar het is wel een zenuwachtige toestand. Immers is er na sluitingstijd nu nog iemand in de kroeg aanwezig, dan ben je gelijk de pineut. De klant kan eveneens een boete krijgen. Je let zo voortdurend op de klok en dat komt de sfeer niet altijd ten goede', aldus Bouwens".
 +
 
==Bijzonderheden==
 
==Bijzonderheden==
 
*In de eerste jaren staat Soif bekend als ''dat café met die schitterende piano, een boze buurman en een sigarettenautomaat die het nooit doet''.
 
*In de eerste jaren staat Soif bekend als ''dat café met die schitterende piano, een boze buurman en een sigarettenautomaat die het nooit doet''.

Versie van 3 apr 2016 om 21:53

 

Soif

Bellamypark 14
4381 CJ Vlissingen

0118-410516
cafesoif@gmail.com
Facebook

 

'Soif' is een sfeervol café-restaurant op één van de gezelligste plekjes in hartje Vlissingen. In dit alternatieve etablissement is het goed toeven voor mensen van allerlei pluimage. Iedereen tussen de 16 en 80 jaar is welkom. Karakteristiek voor Soif zijn de steeds wisselende exposities van diverse kunstenaars die in de gehele ruimte te bewonderen zijn. Regelmatige optredens van bands verzorgen een gezellige avond of een mooie afsluiter van de zondag. Daarnaast is er gevarieerde muziek; van klassieke rock tot moderne dance, van rustieke ballades tot het Nederlandstalige lied, van salsa tot chanson. Geen middle-of-the-road, maar voor ieder-wat-wils!
Achter het café bevindt zich het à la carte restaurant waar exclusieve maaltijden worden geserveerd. Aangevuld met een uitstekende wijn ontstaat een culinair festijn waar menig Michelin-restaurant een puntje aan kan zuigen.

Geschiedenis

1987
Willem Houtman

Op 4 juni 1987 opent Willem Houtman café Soif als opvolger van The Four Friends. Samen met echtgenote Jannie runt hij het café tot 2001 en begint dan op de Nieuwendijk een brasserie Sans Etoile.

2001
Martijn van de Woestijne en Annika Meijboom

Soif wordt op 4 mei 2001 overgenomen door Martijn van de Woestijne en vader Ad. Samen met partner Annika Meijboom runt Martijn anno 2013 nog steeds dit populaire café.

Foto's

Meer afbeeldingen zijn te vinden op Soif/foto's

Verhalen

Sluitingstijd

Uit de PZC d.d.d 30-7-1998:
Café Soif heeft van de gemeente Vlissingen een dwangsombeschikking gekregen. Iedere keer als er 's nachts na tweeën nog klanten in het café aanwezig zijn, krijgt Soif een boete van duizend gulden. Volgens C.W. Bos, die als milieu-inspecteur de horeca in Vlissingen controleert, overtreedt Soif met enige regelmaat de sluitingstijden. Doordat er in de nacht van zondag op maandag te laat nog klanten waren, werd volgens Bos de spreekwoordelijke druppel bereikt. Willem Houtman, eigenaar van het café, is furieus.
'Zondag werd het wat later omdat ik samen met een paar vaste klanten en medewerkers wilde vieren dat de kermis was afgelopen. Eindelijk waren we van die terreur van lawaai verlost. Iets na twee uur zag ik de inspecteur lopen en dacht die komt zo wel binnen. Maar nee, maandag lag er gelijk een dwangsombeschikking op de mat', aldus Houtman. Demonstratief heeft hij deze op het caféraam geplakt. 'Ik maak me hier zo kwaad over omdat wij geen overlast veroorzaken. De doelgroep van Soif is daarvoor veel te beschaafd'.
Bos zegt dat Houtman al vele malen gewaarschuwd is. 'Er is regelmatig door mij en de politie geconstateerd dat Soif de wettelijke sluitingstijd negeert. Dat Houtman zij zondagnacht zag lopen had een reden moeten zijn om de tent te sluiten. Als gevolg van een onderhoud dat hij in april met de burgemeester had, is aan Houtman half juli een brief gestuurd waarin duidelijk stond dat hij zich aan de sluitingstijden moet houden. Dat wij dit controleren lijkt me meer dan logisch', aldus Bos.
Als Houtman zijn kroeg langer wil openhouden dan moet hij een zogenaamde isolatiesluis aanleggen. Dat heeft hij niet gedaan en gaat hij in de toekomst ook niet doen. 'Ik vertik het om zo'n sluis aan te leggen, dat gaat ten koste van de sfeer'. Toch vraag ik een vergunning aan. De afwijzing wil ik zwart op wit zodat ik juridische stappen kan ondernemen', dreigt Houtman.
De Vlissingse wethouder Meijers van detailhandel begrijpt al die boosheid niet zo. 'De sluitingstijden zijn wettelijk zo geregeld. Bovendien worden er eerst waarschuwingen gegeven. Aan het einde van het jaar zal in een evaluatie dit regime met betrekking tot de horeca worden bekeken', aldus de wethouder.
Café Stout in de Van Dishoeckstraat kreeg eerder dit jaar een dwangsombeschikking. Volgens Bos is er daarna geen enkele keer meer publiek na sluitingstijd aangetroffen. 'Dat klopt', zegt eigenaar Edwin Bouwens, 'maar het is wel een zenuwachtige toestand. Immers is er na sluitingstijd nu nog iemand in de kroeg aanwezig, dan ben je gelijk de pineut. De klant kan eveneens een boete krijgen. Je let zo voortdurend op de klok en dat komt de sfeer niet altijd ten goede', aldus Bouwens".

Bijzonderheden

  • In de eerste jaren staat Soif bekend als dat café met die schitterende piano, een boze buurman en een sigarettenautomaat die het nooit doet.
  • 'Soif' is Frans voor 'Dorst'
  • Medewerkers: Joeri Lous (kok van 2006 tot 2016)

Zie ook

Iens

Externe links

Bronnen