Vlissingen Dronk

Brasserie BLVD

 

Brasserie BLVD

Boulevard Evertsen 9
3282 AG Vlissingen

Website
Facebook

 

Brasserie in een ovaalvormig paviljoen aan het eind van Boulevard Evertsen en het begin van het Nollenhoofd. Officiële naam is Brasserie Boulevard, voor het gemak afgekort tot BLVD. Volgens eigen zeggen 'ontmoetingsplek voor jong en oud' en 'plaats om lekker te eten en te drinken'. De brasserie wordt geopend op 3 mei 2014.

Geschiedenis

2014
Ralph Wiessner en Maartje Kastelein

Ralph Wiessner heeft zijn horeca-ervaring opgedaan in o.a. Soif en Panta Rhei. Bij de laatste was ook vriendin Maartje werkzaam. Samen beginnen ze in 2014 voor zichzelf en openen in mei 2014 de brasserie BLVD.

Foto's

Meer afbeeldingen zijn te vinden op Brasserie BLVD/foto's

Verhalen

Bijzonderheden

  • Bij de bouwplannen is het de bedoeling dat het stenen gebouw van Cafetaria Het Nollehoofd wordt gesloopt zodra het nieuwe restaurant is geopend. Het kunstwerk van Wessel Couzijn wat hier al sinds 1982 staat, moet er ook voor wijken. In april gaan er geruchten dat de kiosk van Het Nollehoofd wordt opgeknapt om in de zomer weer open te gaan. Uiteindelijk is de kiosk gesloopt.
  • Brasserie BLVD is ook zgn. fietscafé. Je kan hier je fietstocht langs de Walcherse kust beginnen of tijdens een tocht je accu opladen. Er is een gereedschapskist aanwezig met reserveonderdelen voor kleine reparaties.
  • Het gebouw is ontworpen door Bureau Kroner Architecten uit Den Haag, in 1999 ook de restaurateurs van het monumentale Wooldhuis. Op verzoek van de eigenaar van het Wooldhuis worden de kenmerkende ronde vormen van de voormalige burgemeesterswoning opgenomen in de vormgeving van de nieuwe brasserie. De architecten hebben goed werk afgeleverd, in mei 2015 wordt het gebouw uitgeroepen tot beste project van 2014.

Zie ook

Externe links

http://www.pzc.nl/regio/zeeuws-nieuws/brasserie-blvd-aan-boulevard-vlissingen-wint-architectuurprijs-zeeland-1.5016841#.VYWvK7p77JM.facebook

Bronnen

  • Facebook BLVD
  • Website BLVD
  • Foto's: Jan de Ridder