Notice: Array to string conversion in /var/www/vhosts/middelburgdronk.nl/mediawiki/Shared/Extensions/Dronk/parsers/Meta/Meta.class.php on line 257
De Teerpot - Vlissingen Dronk

Vlissingen Dronk

De Teerpot

 

De Teerpot

Beursstraat 3
4381 CC Vlissingen

 

Café in de Beursstraat, met de wanden helemaal zwart geschilderd. Wordt opgevolgd door Het Galjoen, Club 69 en Liberté.

Geschiedenis

1968
Ko Verhagen

Als Jørgen en Pia in 1967 café De Amstelhoek overnemen en er discotheek Long John van maken, blijft Pia nog enige tijd in café Michieltje (3). Omstreeks 1968 wordt het overgenomen door J.A. (Ko) Verhagen. Hij verandert de naam in De Teerpot. In oktober 1972 wordt Verhagen failliet verklaard. Het is niet duidelijk of hij dan nog ergens cafébaas is.

1969
Paul Scholten

In 1969 komt Paul Scholten in de zaak - hij zat eerder in Zanzibar (2) en Pauls Huisje in Middelburg. De Teerpot wordt opgevolgd door Het Galjoen.

Foto's

Verhalen

Bijzonderheden

  • De PZC van 9 oktober 1969 meldt dat er die nacht is ingebroken. Er zijn 8 flessen sterke drank, 10 pakjes sigaretten en een pot bierworstjes buit gemaakt. De Middelburger M.J.V. moet hier voor terecht staan. V. sliep die nacht met enkele anderen op een zolder boven het café. Omdat hij zonder drank zat brak hij een paneel uit de cafédeur en nam de buit mee.
  • Het café is in 1969 enige tijd gesloten geweest i.v.m. overtreding van de horecawet, er waren nl. geen gescheiden dames- en herentoiletten.

Externe links

"Kroegpraat" Middelburgse Bode september 2015

Bronnen