Vlissingen Dronk

Discotheek 2001

 

Discotheek 2001

Nieuwendijk 27
4381 BV Vlissingen

 

Discotheek 2001 was gevestigd op Nieuwendijk 27 en zowel opvolger als voorloper van Twenty-One.

Geschiedenis

1979
Emile Miedema

Discotheek 2001 wordt de opvolger van Twenty-One. Emile Miedema opent de discotheek in januari 1979. Zijn zus Yvonne wordt bedrijfsleider. De discotheek is geen lang leven beschoren, op 9 juli 1980 wordt bar annex discotheek i.v.m. faillissement van Miedema openbaar verkocht. In 1983 komt er een opvolger: het tweede leven voor Twenty-One.

Foto's

Meer foto's zijn te vinden op Discotheek 2001/foto's

Verhalen

Horecavoetballers

Het horecavoetbalelftal van Discotheek 2001 is in mei 1980 achtste geworden op het 'World Cup Toernament Horeca Football', dat in Hengelo werd gehouden. Er deden 48 teams aan het toernooi mee, afkomstig uit 17 landen. Het team van 2001 kwam via vier series van vijf strafschoppen in de finalepoule en werd hier uiteindelijk achtste. Een aantal spelers is afkomstig uit de voetbalvereniging Vlissingen, aangevuld met spelers van RCS uit Souburg, Zeeland Sport en GPC. Volgend jaar doet het team 2001 mee aan het wereldkampioenschap in Brussel.

Nieuwe Oogst

In 1972 doet Emile met zijn toenmalige vriendin Natasja mee aan de talentenjacht 'Nieuwe Oogst'. Het duo wint de wedstrijd met het liedje Sweet Neeny.

Bijzonderheden

  • De kelderbar had ook een uitgang in de Nieuwstraat waar eerder de kelderbar De Waterval was. Dit was volgens Emile "erg handig als we artiesten hadden: eerst een sateetje met stokbrood bij Jørgen en daarna door het gangetje zo op de discovloer".
  • Na de sluiting van Discotheek 2001 vindt in november 1980 executieverkoop plaats van de bar-inventaris, o.a. barkrukken, wandversiering, een discotheek en luidsprekerboxen worden verkocht.

Medewerkers

  • Ronnie Mechielsen: was één van de glazenophalers en op zaterdagmiddag, zondagmiddag en/of vroeg op de weekendavonden draaide hij ook wel eens plaatjes. Ronnie was in die jaren de jongste medewerker van de discotheek.
  • Yvonne van Herk-Miedema, bedrijfsleider. Yvonne begint in 1980 met Fred van Herk de bar Candlelight aan het Bellamypark. In 1994 start ze met Theo Verstegen het restaurant De Vergeten Balk aan de Nieuwendijk.
  • Kees Verhoeff - DJ

Zie ook

Externe links

Bronnen