Vlissingen Dronk

Flair

 

Flair

Smallekade 15 bov.
4381 CE Vlissingen

 

Dancing op de bovenverdieping van The Flying Dutchman, gestart door Jerry van Zuijlen. Is opvolger van Dakota en De Bruid. Opvolgers worden La Ventura, De Trap, Timeless en Cheerz.

Geschiedenis

1991
Jerry van Zuijlen

Jerry van Zuijlen opent op 4 december 1991 de deuren van een nieuwe dancing: Flair, de opvolger van Dakota. Het is de bedoeling dat het "net iets netter' gaat worden. Het publiek betaalt 5 gulden entree, drankje inbegrepen.

1992
Peter Nette

Al in 1992 verkoopt Van Zuylen de zaak aan Peter Nette (Frapo's).

1996
Richard van Nielen en Michel van Nielen

In mei 1996 wordt Flair verkocht aan de broers Richard en Michel van Nielen. Ook zij zijn niet lang eigenaar, al in januari 1997 wordt de dancing verkocht aan twee andere broers, Dennis en Gérard de Nooijer. Zij verbouwen de zaak en heropenen met La Ventura.

Foto's

Verhalen

Opening

Uit de PZC d.d. 4-12-1991:
Onder het motto 'net iets netter' opent Jerry van Zuylen woensdag 4 december een nieuwe uitgaansgelegenheid: Flair Dancing. Het vroegere Dakota, boven The Flying Dutchman, is veranderd in een chique ruimte waar de kleuren zwart en zilver overheersen. De zaak geeft een mooi uitzicht op een gedeelte van Vlissingen.
Van Zuylen wil van Flair een dancing maken waar jong en oud zich op hun gemak voelen. De zaak heeft een nachtvergunning en is 's zomers de hele week geopend van 22.00 tot 04.00 uur en 's winters van woensdag t/m zondag op dezelfde tijden. Het is alleen toegankelijk voor mensen boven de 18 jaar. Iedereen die naar binnen wil betaalt vijf gulden entreegeld waarbij ook een consumptie is inbegrepen. Van Zuylen: "Zo voorkomen we dat groepen mensen binnen komen, even rondkijken en onmiddellijk weer weggaan. Want dat komt de sfeer niet ten goede".
In Flair zijn vijftig zitplaatsen, een flink aantal krukken aan de lange bar die de ruimte overheerst en twee zithoekjes aan de rand van de dansvloer. Van Zuylen schat dat er in totaal tussen de 150 en 200 mensen binnen kunnen. Zijn broer, die in de dancing toezicht houdt, verzorgt ook de muziek die zal variëren van 'disco tot Rob de Nijs'. "We draaien geen housemuziek want dat zorgt alleen maar voor overlast", zegt de uitbater. In Flair is ook een nieuwe licht- en geluidsinstallatie aangelegd. Aan het plafond hangt een flinke batterij lampen en in iedere hoek van de zaal hangt een geluidsbox waardoor de muziek overal goed te horen is. De eigenaar: "Dat was nodig. Vroeger hingen hier maar twee boxen, zodat de muziek ontzettend hard werd gezet om de mensen in het achterste gedeelte ook iets te laten horen. Ove die herrie klaagden de buren dan weer. Terecht. Met deze investering hoeft de muziek niet meer hard te staan. We willen af van het negatieve imago dat Dakota had. Flair Dancing is iets geheel anders, het heeft stijl".

Bommelding

Uit de Stem d.d. 28-2-1994:
Een, naar later bleek, valse bommelding heeft zaterdagnacht wellicht voor velen een voortijdig einde gemaakt aan een nachtje vermaak in Vlissingen.Br> Omstreeks kwart over twee bereikt de politie in Vlissingen de telefonische melding dat een bom was geplaatst in dancing Flair aan de Smallekade. Ook bij de dancing zelf was een dergelijke melding ontvangen, die korte tijd later nog eens werd herhaald. De politie ging over tot ontruiming van de dancing. Na een grondig onderzoek werd echter niets verdachts gevonden. De politie sluit niet uit dat de bommelding een soort wraakactie is geweest van twee meisjes, de telefonische melding werden uitgesproken door een vrouwenstem, die eerder op de avond de toegang tot de dancing was geweigerd.

Bijzonderheden

  • Jerry van Zuijlen is ook eigenaar van Café-Restaurant De Golfbaan en later van de restaurants Raymondo en Stefano's.
  • Medewerkers: André ter Weijden, Cor Ehrhardt

Zie ook

Externe links

Bronnen