Vlissingen Dronk

Goofy

 

Goofy

Bellamypark 18
4381 CJ Vlissingen

 


Discotheek op de hoek Bellamypark en Nieuwstraat waar bioscoop Luxor ooit was. Eigenaar is W. Nieuwolt. Later werd het pand gesloopt, in de nieuwbouw wordt eerst een winkel in auto-onderdelen gevestigd. Later komt hier restaurant Bley.

Geschiedenis

1973
W. Nieuwolt

In het pand van de voormalige bioscoop Luxor opent Wil Niewolt in 1973 de discotheek Goofy. Het openingsweekend van 14 en 15 april wordt opgeluisterd door The Buffoons en The Sandy Coast. Niewolt wil ieder weekend bekende popgroepen in de discotheek laten optreden.

Foto's

Meer afbeeldingen zijn te vinden op Goofy/foto's

Verhalen

Voetbalwedstrijd

Na een voetbalwedstrijd in 1973 tegen Long John verloor Goofy ruimschoots. Daar er een vat bier op het spel stond moest dit bij Goofy worden opgedronken. Hierbij werd Willem uitgedaagd om het vat bier in één keer leeg te tappen. Om de uitdaging aan te gaan werden er zgn. stapelglazen gebruikt die in stapels van 5 werden neergezet en nadat de pomp open ging steeds binnen handbereik van Willem geschoven. De getapte biertjes werden rechtstreeks op een dienblad gezet en gelijk afgevoerd zodat er nieuwe dienbladen konden worden geplaatst. Door prima teamwork ging na plm. 250 glazen de pomp weer dicht en was het vat leeg en waren alle biertjes goed tot redelijk goed getapt. Omdat de uitdaging met succes was volbracht stelde Jørgen nog een vat bier beschikbaar dat in Long John werd opgedronken maar dan normaal. Veel bier gezien die zondag.

Bijzonderheden

  • Er werd Christal Alken Bier getapt, niet ieders favoriet.

Medewerkers

Zie ook

Externe links

Bronnen