Vlissingen Dronk

The Three Barrels

 

The Three Barrels

Sarazijnstraat 6
4381 CJ Vlissingen

 


Soos-Pub in de Sarazijnstraat, geopend door Henk van Berkel op 28 april 1974. Is de opvolger van de soos Dream At Dawn.

Geschiedenis

1974
Rens de Regt en Henk van Berkel

De Engelse Pub wordt op 28 november 1974 geopend door Henk van Berkel.

1975
André Prins

André Prins (La Cave) en echtgenote Wil nemen de pub over van Van Berkel. Na drie jaar dragen zij het stokje over aan Willem en Mieke Bruijnooge.

1978
Willem Bruijnooge en Mieke Bruijnooge-de Bree

Helaas komt, (door een belastingtechnisch foutje van Willem), van wege de belastingdienst de boel eind 1982 onder de hamer, waarna Willem als bedrijfsleider in De Rode Lantaarn gaat werken. Na het vertrek van Willem is 'De Barrels' -waarschijnlijk door Pia de Ruiter- nog korte tijd open geweest. Daarna sluit de pub, er komt geen opvolger meer op Sarazijnstraat 6.

Foto's

Meer afbeeldingen zijn te vinden op The Three Barrels/foto's

Verhalen

Voetbalteam

Het voetbalteam van The Three Barrels mag in mei 1978 mee doen aan een Europacup toernooi voor horeca, dat georganiseerd wordt in Hengelo. Naast Nederland zijn er teams vertegenwoordigd uit Denemarken, Zweden, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Frankrijk, België, Luxemburg, Engeland, Schotland, Spanje, Canada en de Verenigde Staten.

Activiteiten

Naast voetballen werden er ook andere activiteiten georganiseerd in samenwerking met De Stoof, zoals bv touwtrekken, waarbij dan ook de Ta Ka Toe mee deed, of de jaarlijkse tienkamp in het Nollebos, waarbij later ook De Boemerang (toen Marïette Hueting eigenaar was) een team samenstelde om mee te kunnen doen. Zelf kreeg Marïette elk jaar een tourbus vol voor een georganiseerd bezoekje aan een bierbrouwerij, ook al toen ze nog als bedrijfsleider in De Rode Lantaarn werkte.

De Barracuda

Ook werd af en toe 'De Barracuda' afgehuurd voor een viswedstrijd. 'De Barracuda' was een schip dat voor de sportvisserij werd gebruikt. Eigenaars waren Lotte en Willy Pauli die probeerden de hele dag in goede banen te leiden. Er waren elk jaar veel inschrijvingen voor de viswedstrijd (ook dames) maar de helft van de deelnemers ging bij het aan boord komen gelijk benedendeks, waar het bar- en restaurantgedeelte was. Daar werd de hele dag gekaart en gedobbeld en terwijl Lotte met de warme hap bezig was en Willy het bargedeelte voor zijn rekeing nam zorgde stuurman Charles Boulle voor het schip. De echte vissers stonden aan dek maar daar werd ook goed voor gezorgd. De wedstrijd werd gewonnen door het team dat de grootste totale lengte van de gevangen vis behaalde.

Tumult

Uit de PZC d.d. 25-1-1980:
De Vlissingse jongeman had in zich in de meest letterlijke zin aan drankmisbruik schuldig gemaakt. In de ene Vlissingse bar onttrok hij geheel onbevoegd zes flessen sherry, bessenjenever en vieux aan de bedrijfsvoorraad. In een andere bar liet hij al even onbekommerd één van die flessen in scherven vallen.
Dat was, in De Rode Lantaarn de inleiding tot een grillig ontsporen van de jongeman, want geïrriteerd over eigen onzorgvuldigheid doorkliefde hij moeiteloos met een tweede meegevoerde fles een vensterruit van deze onderneming en in het tumult dat daarna ontstond sneuvelde ook het restant van de flessen, afkomstig uit de bar The Three Barrels.
En vanuit deze achtergronden kon men op de zitting van de politierechter de officier van justitie horen verzuchten: "Van al die mooie flessen is er niet één heel gebleven". Wat was er gebeurd?
Niet vanuit een criminele aanleg, maar louter door teveel alcoholgebruik, waardoor zijn gevoel voor verhoudingen en verantwoordelijkheid tot nul was gereduceerd, had de 21-jarige jongeman zich in De Rode Lantaarn tot diefstal verlaagd. De waardin vertrouwde haar gast toen die na het gebruik van vijftien glazen bier zich steeds frequenter om sanitaire redenen moest verwijderen. Daarbij passeerde hij telkens een deel van de bedrijfsvoorraad en direct na het vertrek kon A.S. zich niet meer bedwingen: hij verliet de verlofruimte met onder zijn jas twee flessen sherry, twee flessen vieux en twee flessen bessenjenever. Zo bereikte de jongeman de andere bar, waar hij bij zijn entree de controle over één van de flessen verloor. De fles lag in scherven aan zijn voeten en het gevolg was een totaal uit de hand lopen van de situatie. De drank had als een tweesnijdend zwaard toegeslagen. Later zou de jongeman zich niets meer van de gebeurtenissen kunnen herinneren. Het pleitte wel voor hem dat hij de volgende dag, toen hij zijn roes had uitgeslapen, onmiddellijk terugkeerde naar De Rode Lantaarn om daar de schade te regelen.

Bijzonderheden

Medewerkers

  • Rens de Regt
  • Lydia Wouters
  • Yvonne Miedema
  • Magda Roelse
  • Elvira Pedersen (later café De Steiger Hoedekenskerke)
  • José Verbart (later Golfbaan Goes)
  • Lenie

Rhythm 'n' Booze

Na een bezoek aan De Piek, (einde seizoen 1979) werd er na het bijwonen van een concert (weet niet meer welke band) nog een afzakkertje gedaan in The Three Barrels met mensen uit De Stoof en De Piek. De gesprekken gingen natuurlijk over de muziek en op dat moment werd er besloten dat er een popfestival moest worden georganiseerd. Hiervoor werd de Stichting Rhythm 'n' Booze opgericht met als voorzitter Hans Lambermont (De Stoof), later opgevolgd door Ko van Dis, penningmeester Willem Bruijnooge (The Three Barrels), secretaris René van den Dorpel (De Stoof) en bestuursleden Piet de Wolf (De Piek) en Willem de Kramer (De Piek). Vaste filmer werd Jos Klap. Met hulp van zo'n vijftig vrijwilligers en bezoekende collegakroegbazen, die altijd wel een handje wilden helpen, was op de derde donderdag van juli 1980 het eerste gratis "Rhythm 'n' Booze" popfestival een feit. Vanaf dan werd er op de derde donderdag in juli elk jaar een gezellig feestje gebouwd in het Nollenbos tot 1988.

Dopsoos

Begonnen als de Dopsoos wat als onderkomen diende voor alternatieve jongeren die zich De Dop noemden en "samenschoolden" bij de fles op het Stadhuisplein waar geen dop op zit. De gemeente wilde van deze "overlast" af, dus na overleg stelde men dit pand ter beschikking. Na sluiting wederom door de gemeente werd het een café. Rens de Regt is de eerste eigenaar van The Three Barrels. De panden van La Cave en The Three Barrels liepen aan de achterzijde in elkaar over en waren toen allebei in bezit van de vader van Rens, Willem de Regt. Na sluiting van The Barrels werd het pand in de Sarazijnstraat gebruikt als opslag voor het pand op de Nieuwendijk.

Zie ook

Popfestivals

Externe links

Bronnen