Vlissingen Dronk

Speyk

 

Speyk

Bellamypark 12
4381 CJ Vlissingen

0118-441333
Facebook

 

Eetcafé Speyk, Bellamypark 12, opvolger van Golden Ten, en de Chinese restaurants Peking en Bali.

Geschiedenis

2002
Jeroen Verdonk

Jeroen Verdonk sluit in 2002 Café Frapo's en start aan de overkant van het Bellamypark in februari 2003 lunchcafé Speyk. Haiko Bergen wordt bedrijfsleider en Michiel Hardy krijgt de leiding over de keuken.

2006
Dennis Phoelich en Hendra Verkuijl

In 2006 neemt Dennis Phoelich het café over en is samen met Hendra Verkuijl de huidige eigenaar.

2013
Dennis Phoelich en Hendra Verkuijl

In het voorjaar van 2013 wordt Speyk uitgebreid met een bistro. Na een ingrijpende verbouwing heeft het café een metamorfose ondergaan. De broers Roel en Sjoerd Alewijnse zijn aangesteld als gastheer en kok in de nieuwe bistro, waar men nu voor zowel lunch als diner terecht kan. Hendra Verkuijl staat later in De Brasserie Ter Reede.

Foto's

Meer afbeeldingen zijn te vinden op Speyk/foto's

Verhalen

Bijzonderheden

Quiz Night

Wekelijks op maandagavond Murphy's Quiz Night, (de kennisquiz à la Triviant), wat later Mr. Bright's Quiz Night wordt. Quizmaster is Yip Tang, die de deelnemers trakteert op 80 uiteenlopende vragen, met o.a. audiofragmenten en een fotoronde. In mei 2006 wordt er de eerste twaalf uur durende Quizmarathon gehouden.

Voor deze marathon worden vier quizzen achter elkaar gehouden, de eerste met het thema muziek. Er doen vijf teams met elk vijf personen mee aan de marathon, die geconcentreerd luisteren naar het muziekfragment uit 1994. Daarna volgen de open vragen zoals "Waaraan overleed Miles Davis (Aids), wat is de echte naam van Meat Loaf (Marvin Lee Adday). Yip vertelt dat de quizzen door een bedrijf kant en klaar worden geleverd aan kroegen in binnen- en buitenland. Het team dat jaarlijks het beste scoort in een café mag meedoen aan de landelijke competitie. "Maar we zijn nog niet in de prijzen gevallen". Speciaal voor deze marathon heeft Yip zelf een Zeeuwse quiz gemaakt. Hij verzon vragen als: hoeveel bamboepijpen telt het windorgel (30) en hoe heette het eerste album van Blof uit 1995 (Naakt onder de hemel).

Medewerkers

  • Bij de start van Café Speyk: Haiko Bergen (bedrijfsleider) en Michiel Hardy (kok).
  • Vanaf 2013: Sjoerd en Roel Alewijnse, resp. kok en gastheer

Terras Top 100

In de zomer van 2014 wordt het terras van Speyk beoordeeld door Misset Horeca en komt binnen met stip op nr. 33 in de Terras Top 100.
Noot van de jury: "Bij het bezoek van het jurylid is het terras goed gevuld. De bestelling wordt vlot opgenomen, al moet daarvoor wel eerst de ober worden gewenkt. Iets alerter op de komst van nieuwkomers en een knikje dat aangeeft ‘Ik heb u gezien en kom er zo aan’, was prettig geweest. Hierna loopt alles gesmeerd. De medewerker in bedrijfskleding zet niet veel later de bestelling van koffie, fris en appeltaart op tafel. Het afrekenen gaat correct, maar is niet overdreven hartelijk. Wel wordt bij vertrek de wens uitgesproken ons snel weer terug te zien".

Zie ook

Bands

Externe links

Bronnen