Vlissingen Dronk

The Sound

 

The Sound

Walstraat 33
4381 ED Vlissingen

 

The Sound, trendy café voor 'oudere jongeren', Walstraat 33. Opvolger van Atlanta en voorloper van Atlantic, Déjà Vu en Conny's Place

Geschiedenis

1993
Danny van Wittene en Magda van Wittene-Jakobsen

Als Chris Frank in 1993 de deuren sluit van Atlanta, nemen Danny en Magda van Wittene het café over en op 19 mei 1993 openen zij The Sound. The Sound is een modern trendy café voor 'oudere jongeren'. Van Wittene is geen onbekende in de regionale horeca, hij was o.a. eigenaar van 'Dorpszicht' in Koudekerke en 'Entree' in Middelburg.

1995
Willem Bruijnooge

Twee jaar later, maart 1995, verpacht Van Wittene het café aan Willem Bruijnooge en in 1997 wordt The Sound verkocht aan Willem Buijs. Samen met zijn compagnon Eric Oskam opent Buijs Atlantic.

Foto's

Meer afbeeldingen zijn te vinden op The Sound/foto's

Verhalen

Bands

Op initiatief van Danny was de band "The Soundgang" begonnen met "dinsdagavondsessies". In de tijd met Willem speelde de band een jaar lang wekelijks in "The Sound". Ook was er ruimte voor andere muzikanten die binnen kwamen om mee te spelen of te zingen, wat soms leuke verrassingen opleverde.

Barbecue

Op zomerse dagen bij goed terrasweer werd er soms gebarbecued in de Walstraat. Dan werd het terrasschot tussen De Hoppit en The Sound weggehaald en werd er een barbecue geplaatst. Henk Hut (Hoppit) en Willem Bruijnooge (The Sound) bedienden dan om beurten de barbecue, waar de bezoekers dan saté, hamburger of braadworst (of alle drie) konden scoren. Bij deze gelegenheden werd dan tegenover het terras de muziek verzorgd door The Old Firm.
Leuke zondagen waren dat.

Brand

Na de overname door Mieke de Bree en Willem Bruijnooge brak in de nacht van eerste- op tweede paasdag 1995 brand uit in de woning boven het café. Het was al spoedig een felle uitslaande brand en om de belendende panden (De Hoppit en De Wereldwinkel) te sparen werd er zoveel water in het pand gepompt dat de waterschade in het café enorm was. De bovenwoning brandde geheel uit terwijl het bij de panden ernaast gelukkig beperkt bleef tot een paar gesprongen ruiten. Het duurde meer dan twee maanden voordat het pand zover vochtvrij was dat het café na een flinke opknapbeurt weer open kon.
Tijdens de nacht van de brand werd voor de toenmalige bewoners van de bovenwoning heel goed zorg gedragen door Josien en Frans Meijer van Café De Concurrent dat toen nog in Het Groenewoud gevestigd was. Het was ook Frans die de brand meldde en die Willem en Mieke uit bed belde die verderop in Het Groenewoud woonden.
Nadat het café weer open was heeft het pand nog geruime tijd in de steigers gestaan om de bovenwoning te herbouwen.

Bijzonderheden

Unicef

Bij de opening van de zaak hebben Danny en Magda de genodigden gevraagd geld in plaats van bloemen te geven. Het geld wordt gedoneerd aan Unicef. De opbrengst, veertienhonderd gulden, wordt in een versierde schoenendoos door de kinderen van Danny en Magda aangeboden aan mevrouw W. de Weerd-van der Elst van het Comité Walcheren van Unicef. Het bedrag gaat naar projecten in Guatemala en wordt o.a. besteed aan organisatie van onderwijs en beroepsopleiding.

Medewerkers

 • Emily van Herk
 • Silvia Putman
 • Silvia Schout
 • Margriet
 • Rianne v.d. Linde
 • Riët
 • Sarah Metiary
 • Evelijn
 • Geert Meijering (later Michieltje)
 • Marco Bruijnooge
 • Nanda Bruijnooge

Zie ook

Externe links

Bronnen