Vlissingen Dronk

André's Cafetaria

 

André's Cafetaria

Bosjeslaan 22
4382 PT Vlissingen

 


André's Cafetaria, Bosjeslaan 22. Ook wel bekend als "Café Bosjeslaan". Opvolgers: Café Schoonen, Bosjeslaan.

Geschiedenis

1963
A. van Sabben en A. van Sabben-Cornelius

In 1963 vraagt André van Sabben vergunning voor "de verkoop van zwak alcoholische drank in het klein" (verlof A) voor de locatie Bosjeslaan 22. Het pas opgeleverde pand is eigendom van 'De Schelde'. Aanvankelijk is het de bedoeling dat er een soort boekhandel gevestigd wordt. Dit gaat echter i.v.m. ziekte van de beoogde winkelier niet door, waarna André het pand huurt. Hij begint de snackbar-aktiviteiten met een loketje voor fritesverkoop. Later koopt hij het pand en bouwt er zelf een grote keuken aan die dienst gaat doen als cafetaria. Het voorste gedeelte wordt ingericht als café. Eind jaren zestig is het café een bekende startplek voor wandeltochten van diverse wandelverenigingen. In 1971 worden café en cafetaria verkocht aan Tinus en Debora Schoonen waarna het de naam Café Biljart Cafetaria Schoonen krijgt. André van Sabben overleed 28 oktober 2000, 68 jaar oud.

Foto's

Meer afbeeldingen zijn te vinden op André's Cafetaria/foto's

Verhalen

Dutje

Op een middag gaat André boven even 'een dutje doen'. Hij vergeet echter de deur van de cafetaria te sluiten. Een buurtbewoner ziet dan kinderen in en uit lopen, gaat polshoogte nemen en vindt een onbemande zaak. Als André later beneden komt is hij stomverbaasd de buurman (een vaste klant) met een biertje aan te treffen. Op de vraag hoe hij is binnen gekomen, antwoordt de man: door de deur die je open liet staan. Ik vertrouwde het niet en heb de wacht gehouden tot je terug kwam.

Bijzonderheden

  • Voordat André en Antje hun cafetaria starten hebben ze een 'frietkotje' in de Jan Vermeerlaan.
  • André en Antje van Sabben zijn van ca. 1982 tot 1997 eigenaar van Internationaal aan de Kleine Markt. Begin jaren '60 waren ze uitbater van De Stoof (2) en De Vijgheter.

Zie ook

Externe links

Bronnen