Vlissingen Dronk

Bosjeslaan

 

Bosjeslaan

Bosjeslaan 22
4382 PT Vlissingen

0118-414886

 

Buurtcafé annex cafetaria Bosjeslaan 22. Voorlopers waren Schoonen en André's Cafetaria. Eerdere eigenaars Sjaak en Riet Bleijenberg.

Geschiedenis

1985
Sjaak Bleijenberg en Riet Bleijenberg

Sjaak en Riet Bleijenberg nemen op 5 april 1985 het café Schoonen over van de gelijknamige eigenaar Tinus Schoonen. Het café wordt omgedoopt tot "Bosjeslaan". Tevens openen Sjaak en Riet de "annex", Frituur De Lelie. Bij deze frituur wordt later een nieuwe pui aangebracht. In juni 1988 worden Sjaak en Riet eigenaar van De Branding.

1988
Trudy Scharloo-Soolsma

Na het vertrek van de familie Bleijenberg komt het café Bosjeslaan in 1988 in handen van Trudy Scharloo-Soolsma. Op de gevel prijkt dan het bord "Het Buurtcafé". Het café wordt op 26 oktober 1988 geopend. De dochters van Trudie, Angela en Sylvia werken al op jonge leeftijd mee in de zaak. In 2015 viert Angela haar 25-jarig jubileum, zus Sylvia is in 2016 aan de beurt voor dit feestje.

Foto's

Meer afbeeldingen zijn te vinden op Bosjeslaan/foto's

Verhalen

Gewapende overval

Op een late zaterdagavond in november 1997 werd een gewapende overval gepleegd op het café in de Bosjeslaan. Terwijl er nog bezoekers binnen waren kwamen rond 1.45 uur drie gemaskerde mannen het café binnen. Ze bedreigden een van de klanten door een mes op zijn keel te zetten, een andere klant werd op de grond gegooid. Eén van de overvallers dreigde de eigenaresse met een mes en eiste geld. Nadat de vrouw aan zijn eis had voldaan vertrok het drietal. De omvang van de buit is onbekend. Er is niemand gewond geraakt.

  • 'Als kleine jongen ging ik achterin frites/ijsjes halen en dat was toen nog inpandig. Later kwam hiervoor een uitbouw en weer later kwam de uitbouw voor het café'.

Bijzonderheden

  • Café Bosjeslaan heeft een eigen biljartclub. De zeven leden biljarten op donderdagavond. Ze spelen in een minicompetitie, een vijfkamp met nog vier andere cafés.
  • Op dinsdag komt een vrouwenclubje sjoelen in de Bosjeslaan.
  • Vaste gasten krijgen 's ochtends een gratis bakje koffie. Jaarlijks wordt er voor hen een Nieuwjaarsbuffet georganiseerd.

Zie ook

Externe links

Bronnen