Vlissingen Dronk

Bley

 

Bley

Bellamypark 16-18
4381 CJ Vlissingen

 

Brasserie Bley, gevestigd aan het Bellamypark in de voormalige slagerij Schouwenaar en een winkel voor auto-onderdelen. Is in 1996 door Bjarne Bleijenberg gestart als visrestaurant en in 2001 uitgebreid met een brasserie. Op de bovenverdieping is een galerie gevestigd. Bley wordt opgevolgd door Belle-Amie.

Geschiedenis

1996
Bjarne Bleijenberg

Bjarne Bleijenberg leerde het vak van vader Evert, jarenlang eigenaar van Solskin en de Stationsrestauratie (Het Station). Na veertien jaar begint Bjarne voor zichzelf en opent in 1996 visspecialiteitenrestaurant Bley. Bjarne staat zelf in de keuken, de bediening wordt verzorgd door Jeanette Thiele. Als buurman Car-Life in 2001 vertrekt breidt Bjarne zijn zaak uit en gaat verder als Brasserie. Als bedrijfsleider wordt Joram Goedhart aangesteld. In 2004 wordt het restaurant overgenomen door Angelika Cijsouw en Peter Pepermans en krijgt het de naam Belle-Amie.

Foto's

Meer afbeeldingen zijn te vinden op Bley/foto's

Verhalen

Bijzonderheden

  • Het interieur is ontworpen door Slabbekoorn uit Goes en heeft een aparte sfeer door het gebruik van natuurproducten. Overal in het restaurant, het servies en zelfs in de toiletten is een frisse blauwe kleur verwerkt.
  • De bovenverdieping van het restaurant is door Hannelore Meyaard ingericht als galerie waar werken van o.a. Herman Brood, Peter Hoogerwerf, Huub de Bode en Milenko te zien zijn.
  • Bley is in 1996 één van de restaurants die meedoen aan de zgn. Kingkaart. Bezitters van de kaart kunnen bij vier Vlissingse restaurants en twee theaters voordelig eten en een voorstelling bijwonen. Deelnemende bedrijven zijn Achter Soif, Bley, Parc Central en het restaurant van het Arsenaal Theater. Daarnaast kan met de kaart vierentwintig keer tegen CJP-tarief een voorstelling bezocht worden in het Arsenaal Theater en het Vestzak Theater. De Kingkaart is uitgegeven door Reclamebureau Promotie Plan Zeeland van Jack Pateer.
  • Bley is in 1998 sponsor van een bedrijfsvolleybalteam.
  • In 2001 koopt Bjarne het hoekpand op nr. 18 om zijn restaurant uit te breiden. Omdat de gasten van deze nieuwe brasserie gebruik moeten maken van de toiletruimte van het visrestaurant, moet er een doorgang tussen de beide ruimtes gemaakt worden. Dit blijkt niet eenvoudig, de af te breken muur blijkt ruim één meter dik te zijn. Een erfenis van de voormalige Luxor bioscoop. Op 18 april wordt het restaurant als Brasserie Bley heropend door Henk de Haas.
  • Na de opening van de brasserie is er een aantal maanden een expositie van kunstenaar Guido Eckhardt en fotograaf Lex de Meester.

Zie ook

Externe links

Bronnen