Vlissingen Dronk

Parc Central

Grand Café Parc Central Bellamypark 34-36, sinds 15 oktober 1992. Wordt in 2023 opgevolgd door Brasserie Parc.

Geschiedenis

1992
Ivo van de Walle

Eerste eigenaar is Ivo van de Walle die daarvoor in La Strada is Goes werkzaam was. Hij opent in oktober het nieuwe Grand Café Parc Central. Van de Walle heeft exclusieve gerechten op de bescheiden menukaart. De culinaire hoogstandjes zijn ook te lezen op de grote (lach)spiegels die her en der in het restaurant hangen.

1995
Nel Vermeulen en François Brunings

Ivo wordt opgevolgd door moeder en zoon Nel Vermeulen en François Brunings. In 2003 wordt het buurpand op nr. 36 (voorheen Pannenkoekhuis Bengels) bij de zaak getrokken. François Brunings is eigenaar tot 2015.

2015
Michel van Nielen

In het voorjaar van 2015 verkoopt Brunings de zaak aan Michel van Nielen. Van Nielen is geen onbekende in het Vlissingse, eerder zat hij in Panaché, Cheerz, Scandalous en La Reine. In 2021 is Parc gesloten en te koop. Begin 2023 komt er een opvolger, Brasserie Parc.

Foto's

Meer afbeeldingen zijn te vinden op Parc Central/foto's

Verhalen

Bijzonderheden

  • Restaurant-Grand Café Parc Central is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel op 25 april 1995.
  • Parc Central is in 1996 één van de restaurants die meedoen aan de zgn. Kingkaart. Bezitters van de kaart kunnen bij vier Vlissingse restaurants en twee theaters voordelig eten en een voorstelling bijwonen. Deelnemende bedrijven zijn Achter Soif, Bley, Parc Central en het restaurant van het Arsenaal Theater. Daarnaast kan met de kaart vierentwintig keer tegen CJP-tarief een voorstelling bezocht worden in het Arsenaal Theater en het Vestzak Theater. De Kingkaart is uitgegeven door Reclamebureau Promotie Plan Zeeland van Jack Pateer.
  • In 1998 wordt bouwvergunning aangevraagd voor het pand op nr. 36. Enkele maanden later opent François Brunings er Pannenkoekhuis Bengels.
  • Parc Central is in het seizoen 2000/2001 sponsor van het eerste mannenteam van volleybalvereniging SV DUO uit Grijpskerke en Meliskerke. François Brunings heeft zelf bij deze volleybalclub gespeeld.

Zie ook

Externe links

Bronnen