Vlissingen Dronk

Cameroli

 

Cameroli

Vlissingsestraat 7c
4388 HB Oost-Souburg

 


Bar-Bodega Cameroli, van 1973 tot ca. 1983 Vlissingsestraat 7c Oost-Souburg. Opvolgers zijn De Burcht en Moby Dick.

Geschiedenis

1973
J.W. Berrevoets en P. Berrevoets

In een voormalige sigarenzaak openen de broers J. (Jaap) en P. (Piet) Berrevoets op 15 maart 1973 de nieuwe slijterij 'De Burcht'. Het aangrenzende woongedeelte van het pand wordt ingericht als café met de naam 'Bar-Bodega Cameroli'. In januari 1976 moet Berrevoets wegens zware concurrentie de slijterij sluiten, korte tijd daarna opent hij snackerie Romelica.

1977
Frans en Marijke

In een advertentie in de PZC van 31-12-1977 wensen de onbekende Frans en Marijke een 'Gelukkig Nieuwjaar' namens Cameroli en Romelica. Jaap Berrevoets heeft de zaak aan hen verhuurd, maar wegens nalatigheid in het betalen van de huur wordt het stel er na een jaar uit gezet. Berrevoets verkoopt het café vervolgens aan Herman Kamstra.

1979
Herman Kamstra

Herman Kamstra wordt de volgende eigenaar van Cameroli. We vinden hem in 1988 terug in Café Herman in de Vlissingse Nieuwstraat. In 1983 krijgt Cameroli een opvolger, dan wordt De Burcht geopend.

Foto's

Meer afbeeldingen zijn te vinden op Cameroli/foto's

Verhalen

Bijzonderheden

  • Berrevoets gaf zijn café oorspronkelijk de naam Calimero, naar de toen populaire tekenfilmserie. Het zou hem echter fl. 7.500,- aan auteursrechten kosten, Berrevoets heeft toen de letters wat omgegooid en er Cameroli van gemaakt. Jaap Berrevoets was eerder eigenaar van Cafetaria De Brug en frituur 't Sloe op het Oranjeplein. Later is hij exploitant van bar De Duiventil in sporthal Van Duivenvoorde en mede-eigenaar van Ning Wah. Van 1982 tot 1991 is Jaap uitbater van Panaché in de Walstraat.
  • Piet Berrevoets is afkomstig uit de horeca in Renesse. Voor Cameroli verhuist hij met zijn gezin naar Oost-Souburg. Na twee jaar keert hij terug naar Schouwen-Duiveland en vestigt zich in Nieuwerkerk.

Zie ook

Externe links

Bronnen