Vlissingen Dronk

Ning Wah

 

Ning Wah

Oranjeplein 1
4388 AG Oost-Souburg

 

Chinees-Indisch Restaurant Ning Wah, Oranjeplein 1, eigenaars C.T. Cheung, H.L. Cheung. Is de opvolger van Het Sloe.

Geschiedenis

1976
H.L. Cheung, C.T. Cheung en J.W. Berrevoets

C.T. Cheung en H.L. Cheung, eigenaars van het Chinees Restaurant Maan Woo in de Vlissingse wijk Paauwenburg, openen in juni 1976 een tweede Chinees-Indisch restaurant op het Oranjeplein in Souburg. De beide heren Cheung zijn tevens uitbaters van de naastgelegen frituur 't Sloe. Na korte tijd trekt C.T. Cheung zich terug en neemt Jaap Berrevoets zijn deel van de zaak over.

1982
W.S. Huang

In 1982 wordt het restaurant annex frituurbedrijf te koop aangeboden. De opvolger wordt W.S. Huang.

Foto's

Verhalen

Tijdens een hoorzitting op het Vlissingse stadhuis dienden twee bewoners van de Paspoortstraat een verzoek in om de hinderwetvergunning aan het Chinees-Indisch restaurant aan het Oranjeplein zo op te stellen dat reukhinder in de toekomst zoveel mogelijk vermeden wordt.

Bijzonderheden

De broers J. (Jaap) en P. Berrevoets zijn sinds 15 maart 1973 eigenaars van slijterij 'De Burcht'. Het aangrenzende woongedeelte van het pand wordt ingericht als café met de naam 'Bar-Bodega Cameroli'. In januari 1976 moeten de broers Berrevoets wegens zware concurrentie de slijterij sluiten, korte tijd daarna opent Jaap snackerie Romelica. In deze periode is Jaap tevens beheerder van de Sportzaal Van Duijvenvoorde met daarin Bar De Duiventil. Ook van frituur 't Sloe op het Oranjeplein en Cafetaria De Brug in de Kanaalstraat. Van 1982 tot 1991 is Jaap uitbater van Panaché in de Walstraat.

Zie ook

Externe links

Bronnen