Vlissingen Dronk

De Horizon

 

De Horizon

Walstraat 19
4381 ED Vlissingen

 

Klein Cafetaria in de Walstraat. Eigenaar is A.A. (Ali) Elsyed.

Geschiedenis

1973
H.G. Harinck

In 1973 worden Walstraat 19 en 21 eigendom van Leen en Truus van Driel (De Vriendschap). Op nr. 21 begint het echtpaar een pension voor buitenlandse werknemers, nummer 19 wordt verhuurd aan H.G. Harinck die er een friteszaak vestigt.

1979
Frits Biesen

In de periode 1979 tot 1982 is Frits Biesen de eigenaar. Het heet dan "Broodje Frits". Vervolgens komen Rens en Tineke Louws, de uitbaters van Vanuus, die er "De Dikke Mik" van maken.

tot 1987
Sam Alzafari

In 1987 verkoopt Sam Alzafari De Horizon en gaat een videotheek beginnen op de hoek van Walstraat en Zeilmarkt.

1987
Ehab Elsayed

Ehab Elsayed volgt Alzafari op. In 1989 opent Ehab ook het Egyptisch restaurant Sphinx, enkele tientallen meters verderop in de Walstraat.

1992
G.M. Fathi

Gamal Fathi is de uitbater van Cafetaria De Pauw aan de Vredehoflaan. Voor gerechten uit de Egyptische keuken verwijst Fathi zijn klanten graag naar zijn andere zaak, eethuisje De Horizon in de Walstraat. Enkele jaren later opent Gamal Fahti een nieuwe "De Pauw (2)" in de wijk Papegaaienburg.

1997
A.A. Elsyed

Ali Elsyed is de huidige eigenaar.

Foto's

Meer afbeeldingen zijn te vinden op De Horizon/foto's

Verhalen

Bijzonderheden

  • Ehab Elsayed komt uit Caïro waar hij docent Arabische talen was. Via worstelsport is hij in 1985 in Nederland terecht gekomen. Ondanks zijn 'goede leven' in Egypte is Ehab blij met de kansen die hij in Nederland heeft gekregen. Eigenaar zijn van twee eetgelegenheden zou hij in Caïro nooit bereikt hebben.

Zie ook

Externe links

Bronnen