Vlissingen Dronk

Fraggles

 

Fraggles

Nieuwendijk 9
4381 BV Vlissingen

 

Café op Nieuwendijk 9 met terras aan de jachthaven. Had bekende voorgangers: Te Zot (2), Crossroads, De Dijk, Da Vinci, Club 78 en La Cave.

Geschiedenis

2002
Robbert Adriaanssen en Mark van Tilborgh

Na Frapo's gaat Robbert, samen met Mark van Tilborgh van Brutus iets nieuws beginnen. Het duo opent op 3 mei 2002 Café Fraggles op de Nieuwendijk. De zwarte inrichting van voorganger Te Zot is veranderd in een licht interieur en het kleine podium is verdwenen. De openingsavond wordt opgeluisterd door een optreden van de zanger Dario en DJ Cor.

2007
Dennis Phoelich en Marco Peijnenburg

Dennis Phoelich en Marco Peijnenburg nemen in 2007 Fraggles over van Adriaanssen. Na twee jaar verdwijnt Fraggles en gaat Dennis Phoelich verder in De Vic. Phoelich is ook eigenaar van De Dop.

Foto's

Meer afbeeldingen zijn te vinden op Fraggles/foto's

Verhalen

Vaak is het gezegd: er zou een vloek rusten op het pand Nieuwendijk 9. Sinds het begin van La Cave is er al menig horecabedrijf geweest, maar nooit hield een eigenaar het er lang uit. Robbert Adriaanssen en Mark van Tilborgh zijn vast van plan voor langere tijd in deze nieuwe kroeg te blijven.
Robbert begon zijn carrière in Frapo's, Mark is ook eigenaar van Brutus. Bang voor verzadiging zijn ze niet. Volgens Mark zijn er zijn nooit genoeg uitgaansgelegenheden. Vlissingen is een prima uitgaansstad en Vlissingers zelf zijn vaak enthousiaste en vriendelijke mensen die graag stappen. En door de diversiteit aan kroegen, pubs en eetcafés heeft de stad ook een regiofunctie. Met uitzondering van Middelburg, Middelburgers komen niet zo snel naar Vlisisngen om uit te gaan. Terwijl het toch dichtbij is en het hier met name in het weekend hartstikke gezellig is.

Bijzonderheden

  • Fraggles verkoopt broodjes, snacks en maaltijden. Keuken geopend vanaf 11.00 uur.
  • Op de bovenverdieping is restaurant Rio Grande gevestigd

Zie ook

Externe links

Bronnen