Vlissingen Dronk

Noordzee

 

Bar Noordzee

Beursplein 1
4381 CA Vlissingen

 

Bar en later Bistro Noordzee, Beursplein 1. Eigenaars Willem de Baat en Lex Nijman. Komt na Phoenix. Opvolgers worden Van Speijk, 't Pandje, Michieltje en De Kajuit.

Geschiedenis

1971
Willem de Baat, Chris Gommers en Willy Gommers

Op 24 april 1971 geopend als opvolger van de Phoenix Bar. Willem de Baat is de eigenaar, Chris en Willy Gommers gaan de zaak leiden. Ook Turry Thurnim maakt deel uit van het team Noordzee.

1977
Lex Nijman

In 1977 komt Lex Nijman in bar Noordzee. Lex was voorheen eigenaar van Twenty-One. In 1978 breidt hij de zaak uit met een bistro op de bovenverdieping. Lex blijft in Noordzee tot 1988 en vertrekt dan naar De Bourgondiër.

Foto's

Meer afbeeldingen zijn te vinden op Noordzee/foto's

Verhalen

Bijzonderheden

  • In november 1983 vindt voor de eerste keer de gezamenlijke presentatie plaats van de Beaujolais primeur in De Gevangentoren. Drie restaurateurs, Ben van Damme van De Lamme Goedzak, Lex Nijman Noordzee en Ad van der Heijden van De Gevangentoren noemen het een uniek gebeuren en zijn vast van plan in de toekomst vaker met gezamenlijke initiatieven te komen.
  • In april 1985 wordt een verwarmd terras aangelegd met bovendien de mogelijkheid om het te overdekken. De luifel is geschikt voor zowel regen- als zonnescherm. Eigenaar Lex Nijman hoopt hiermee zijn seizoen met drie maanden te kunnen verlengen. Het terras biedt ruimte voor 75 bezoekers.

Zie ook

Externe links

Bronnen