Vlissingen Dronk

Cosy Corner (2)

 

Cosy Corner (2)

Nieuwendijk 5
4381 BV Vlissingen

 


Cosy Corner Nieuwendijk 5, eigenaars waren Freek en Sonja van den Berge en Willem de Baat. Is de opvolger van Flandria (2) en Chez Gonny.

Geschiedenis

1970
Freek van den Berge en Sonja van den Berge-de Vries

Freek en Sonja van den Berge verruilen omstreeks 1970 De Branding voor Cosy Corner. Ze blijven er tot 1974.

1974
Willem de Baat

Willem de Baat koopt de Cosy Corner van Sonja en Freek van den Berge en heropent het op 4 januari 1974. Het wordt voor Willem zijn vierde horecagelegenheid. Martin Jansen wordt aangesteld als bedrijfsleider. Kort daarna zou het café nog verhuurd zijn aan ene Glenn. Niet voor lang want in september 1974 komt de Ta Ka Toe, die weer opgevolgd wordt door De Koperen Ketel.

Foto's

Verhalen

'Een café te ver'

Een bericht uit de PZC van 23 september 1972:
Op de Nieuwendijk te Vlissingen heeft vrijdagavond omstreeks acht uur mevrouw J.L.J. uit Vlissingen een ruit van café Cosy Corner ingeslagen. Zij liep daarbij dusdanige snijwonden op, dat zij per ambulance is overgebracht naar ziekenhuis Bethesda te Vlissingen.
Mevrouw J. had eerst een bezoek gebracht aan het café De Branding, naast Cosy Corner. Van café De Branding wilde mevrouw J. Cosy Corner binnengaan. De toegang tot dat café werd haar echter geweigerd. Mevrouw J. sloeg daarop de ruit van Cosy Corner in".

Bijzonderheden

Medewerkers

  • Martin Jansen (bedrijfsleider)
  • (Haagse) Willem van Hierck (later Admiral Benbow

Zie ook

Externe links

Bronnen